Ett företag letar efter mänskliga ansikten att prägla på robotar: de betalar 250.000 € för de mest "vänliga" ansiktena - Curioctopus.se
x
Ett företag letar efter mänskliga…
Den här 85-åriga kvinnan är den äldsta kroppsbyggaren i världen: Ett italienskt team tar bort och rekonstruerar bukspottkörteln på en 73-årig cancersjuk patient

Ett företag letar efter mänskliga ansikten att prägla på robotar: de betalar 250.000 € för de mest "vänliga" ansiktena

01 December 2021 • Av Titti Carlberg
1.668
Advertisement

Har du aldrig undrat hur ditt ansikte skulle se ut på en robot? Om du har svarat nej, men möjligheten retar dig, ska du veta att det finns ett företag som är redo att använda ditt ansikte för detta ändamål.

Robotik är dessutom en alltmer integrerad del av dagens tekniska utveckling, och nu går samspelet mellan oss och automaterna, enligt företaget i fråga, även genom lanseringen av en rad robotar med en mer mänsklig aspekt. För att göra detta valde de att sätta upp en lite annorlunda "casting". Faktum är att människor - eller snarare deras ansikte - som är avsedda att sitta på deras robotar kommer att belönas med 250.000 euro i utbyte! Ingen dålig figur, som säkert kommer att locka många människors uppmärksamhet. För att vara berättigad måste dock vissa egenskaper respekteras. Är du redo att ta reda på vilka de är?

via: Metro

A robot with your appearance. Robo-C is a humanoid robot that can communicate with people and display facial...

Pubblicato da Promobot Global su Domenica 4 luglio 2021

Den heter Promobot och det är en teknikstartup som pratar mycket om sig själv. Nyheten är faktiskt en av dem som omedelbart väcker uppmärksamhet och kan fängsla i stort sett allas nyfikenhet. I stället för att skapa påhittade ansikten på sina robotiska "varelser" på datorn, bestämde sig det här företaget att be människor om hjälp, de letar efter en person med ett särskit "trevligt och vänligt" ansikte.

Dynamic stabilization systems, servos, and arm controllers will become the basis for developing the legs of a humanoid...

Pubblicato da Promobot Global su Martedì 5 ottobre 2021

Just det: det är öppet för alla, män och kvinnor, så länge de är över 25 år. De verkliga ansiktena som Promobots tekniker gillar mest kommer att hamna på robotar som kommer att tjänstgöra på hotell, köpcentra och flygplatser i Nordamerika och Mellanöstern från år 2023 och framåt. Även om datoriserad teknik kan komma nära verkligheten är det inte alltid möjligt att få en verklig likhet, och av denna anledning letar företaget efter riktiga mänskliga ansikten som ska göras...icke-mänskliga. I praktiken kommer de som vinner denna unika "tävling" att få riktiga robot-dubbelgångare.

Advertisement

Meet the robot that can speak correctly and well. A special technology based on a microphone array and new software for speech processing changed the idea of human-robot interaction.

Pubblicato da Promobot Global su Giovedì 4 novembre 2021

"Sedan år 2019 har vi aktivt producerat och levererat humanoida robotar på marknaden - säger företaget - våra nya kunder vill starta ett storskaligt projekt och för detta måste de snabbt få licensen för en ny aspekt av roboten". Så varför inte använda en människa som tolkar maskinen? Om du tycker att detta låter väldigt störande, ska du veta att företaget verkligen är seriöst och att det är nödvändigt att följa ganska strikta regler om du vill delta i urvalet.

#Promobot launched mass production of life-like robots that look like humans Robo-C is a humanoid robot that can...

Pubblicato da Promobot Global su Giovedì 23 gennaio 2020

Förutom det snälla och vänliga utseendet måste kandidaterna tillhandahålla en 3D-modell av deras ansikte och kropp samt diktera minst 100 timmar av röstmaterial för att skapa en modell av rösten som kommer att användas av roboten själv. Vid den tidpunkten, om teknikerna på Promobot gillar modellen, får den utvalda personen skriva på ett kontrakt där han överför rättigheterna av sitt utseende till företaget på obestämd tid.

Vad tycker du om detta unika erbjudande? Är det något för dig eller skulle du helst inte vilja ha din robotklon i omlopp runt världen?

Tags: TeknikWtfMärkligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack