Det rörande budskapet från världens längsta kvinna: "mångfald är rikedom"

av Titti Carlberg

17 Oktober 2021

Det rörande budskapet från världens längsta kvinna: "mångfald är rikedom"
Advertisement

Att vara världsrekordhållare och känd är inte alltid synonymt med ett lugnt och bekymmersfritt liv. Rumeysa Gelgi är verkligen medveten om det, den unga turkiska kvinnan som, vid 24, utsågs till den längsta kvinnan i världen av Guiness World Record.

Det är inte första gången som den här tjejen har uppmärksammats av den allmänna opinionen. Faktum är att redan 2014 hade det första officiella erkännandet för hennes rekordlängd fastställts. Ett tillstånd som, för Rumeysa, är synonymt med lidande eftersom denna ovanliga statur härstammar från en patologi som hon lider av och som innebär olika besvär och att behöva avstå från mycket. Men avskräckt bestämde sig Gelgi att utnyttja sin berömmelse för att skicka ett starkt och motiverande budskap till hela världens befolkning: "acceptera dig själv för den du är och värdera mångfalden.

via CNN

Guinness World Records

Guinness World Records

215,16 centimeter: en verklig rekordlängd, den för den turkiska Rumeysa Gelgi. På grund av Weawers syndrom, en sällsynt genetisk sjukdom som bland annat orsakar accelererad och överdriven tillväxt, var hon redan 2014 en mycket lång tonåring, och för detta blev hon rekordhållare i Guiness.

Hennes vardagliga liv är dock inte så enkelt, på grund av sin längd är hon ofta tvungen att ta sig fram med en rullstol eller en rullator för kortare sträckor. Men detta är något som aldrig har gjort henne modfälld eller sorgsen.

Advertisement

Tvärtom, när hon blev känd bestämde hon sig för att göra allt för att inspirera och motivera många människor runt om i världen att inte låta sig avskräckas inför stora svårigheter. Således har hon genom sina sociala kanaler blivit bärare av fantastiska budskap om tolerans och acceptans, användbar och mycket viktig för alla som befinner sig i situationer som de inte är riktigt nöjda med och som orsakar problem.

"Idag kan nackdelen förvandlas till en fördel för dig själv - säger hon - så acceptera dig själv för den du är, var medveten om din potential och gör alltid ditt bästa". Ord som inte alls är så uppenbara, med tanke på hennes tillstånd, vilket Rumeysa alltid har levt, med ett enormt mod och styrka.

"Det är en ära att välkomna tillbaka Rumeysa till vår rekordbok - säger Craig Glenday, chefsredaktör för Guiness World Records - hennes stolthet och okuvliga anda är en riktig inspiration". Märkligt nog är den längsta mannen i världen, Sultan Kosen, också av turkisk nationalitet, och hans längd når imponerande 251 centimeter.

Från höjden av sina 2,15 meter fortsätter Rumeysa att ge hopp och positivitet till världen, och vi kan bara gratulera henne!

Advertisement