Ett japanskt företag har skapat integrerade solglasögon: de täcker hela ansiktet som ett visir

av Titti Carlberg

13 Oktober 2021

Ett japanskt företag har skapat integrerade solglasögon: de täcker hela ansiktet som ett visir
Advertisement

När vi befinner oss framför vissa accessoarer som, enligt den som producerar dem eller den som bär dem, ska vara "på modet", kan vi inte annat än att bli förvånade. Eller det kanske inte är riktigt alla som blir det, men helt säkert ett stort antal personer.

På tal om solglasögon kan vi väl säga att det finns några för alla smaker på marknaden, från de mest diskreta till de mest iögonfallande. Under årens lopp har former och storlekar förändrats efter dagens trender, och vi minns väl när glasögonen var oproportionerligt stora jämfört med ansiktet. Tja: det japanska företaget, vi ska berätta om, har bestämt sig för att föreslå något liknande, de skapar en produkt som verkligen inte kommer att gå obemärkt förbi. Vad för något? Ni kan se det på fotot nedan: det är något mer än bara ett par solglasögon, det är ett helt ansiktsskydd!

via Amazon

Amazon

Amazon

Företaget som producerar dem och den som designade dem kallas ZGHYBD och när man ser dem är de verkligen extrema. Så pass mycket att man undrar vad de designer som skapade dem hade i åtanke. Det går förmodligen inte att hitta ett par solglasögon som är mer extrema än dessa på marknaden: har du någonsin sett ett par, med ett stort speglat och polariserat objektiv som täcker nästan hela ansiktet?

Om de, vid en första titt, liknar ett hjälmvisir, är du inte så långt från sanningen, för i själva verket skiljer sig detta tillbehör inte mycket från det. Det är dock svårt att föreställa sig en praktiskt och daglig användning med dem. Det verkar mer som att detta föremål har utformats för att man ska dra uppmärksamheten till sig, genom att man bär något unikt som aldrig har setts förut.

Advertisement
Amazon

Amazon

Något som i sin egenhet säkert kommer att skydda bäraren mot solen, blåsten, damm, stänk och framförallt...från nyfikna blickar. Som om de vore en slags sköld, är dessa 16 x 14 centimeter glasögon gjorda av robust material som gör det möjligt för bäraren att gömma sig, i bokstavlig bemärkelse.

Amazon

Amazon

Vem vet om någon känd person kan tänka sig att köpa dem, kanske för att passera obemärkt i folksamlingar... Fast de kanske har en motsatt effekt, med tanke på deras extrema och unika utseende. För den som vill uppleva "spänningen" med att bära dem, så är de till salu på Amazon Japan för cirka 15 euro.

Amazon

Amazon

Vad tycker ni? Skulle någon av er vilja ha ett par eller är de alldeles för speciella för er smak?

Advertisement