Det är inte bara elefanter: ser du hjärtat som är gömt i den här bilden?

av Titti Carlberg

04 Oktober 2021

Det är inte bara elefanter: ser du hjärtat som är gömt i den här bilden?
Advertisement

Älskare av visuella spel är väl bekanta med Gergely Dudás, den unga ungerska konstnären som blev känd på webben tack vare sina illustrationspussel.

Hans "trick" är att gömma ett föremål inuti en mycket sympatisk flock med får, i en osannolik flock av hjortar eller i andra grupper av fantastiska djur.                                                                            För våra ögon är det en verklig utmaning att hitta lösningen - som inte är uppenbar - i ett lika fint som kaotiskt landskap!

via Gergely Dudás - Dudolf

Gergely Dudás - Dudolf

Gergely Dudás - Dudolf

I det här fallet presenterar vi en mycket trevlig flock av elefanter som gömmer ett litet hjärta. Ser du det? Uppenbarligen är detta en ganska enkel sökning, men om du inte är begåvad med tålamod och har ögon som en utredare så är det ingen idé att du ens provar! 

Gergely Dudás illustrationer har blivit kända online tack vare hans komiska karaktärer, deras pasteller men också för svårigheten att hitta lösningen i dem.

Ordspråket säger: "man kan inte hitta en nål i en höstack". Men det är inte heller lätt att se en orm bland sköldpaddor eller en fjäril bland solrosor: alla uppfunna av Dudás. I dessa teckningar distraheras vår blick av överflödet av karaktärer och visuell information. Det blir väldigt svårt att hitta lösningen.

Det här pusslet verkar vara ett av de svåraste han någonsin har gjort. På teckningen har han ritat dussintals elefanter, ljusrosa, mörkrosa, lila och vita: en fängslande och sympatisk illustration.

Någon bär en keps, en annan läser tidningen, många är dekorerade med kransar av blommor och fjärilar lyser upp landskapet. Tillsammans gömmer de ett litet hjärta någonstans i flocken.

Denna illustratör är verkligen en konstnär i sitt arbete. Dolda föremål är vanligtvis så integrerade i teckningen att det inte är lätt att se dem. När allt kommer omkring använder Dudás den optiska illusionen för att skapa ett spel som alltid har fascinerat alla och har blivit en passion för många. Prova du också: du kommer att se att vid första anblicken - men också vid den andra och den tredje- att du förlorar dig i sökandet. 

Om du ger upp kan du kolla "lösningen" som Gergely erbjuder för de mindre tålamodiga för alla hans teckningar/pussel var hjärtat finns. När objektet väl har identifierats - som genon magi - är det inte längre möjligt att inte se det!

Advertisement
Gergely Dudás - Dudolf

Gergely Dudás - Dudolf

Där är det! Klarade ni att se det utan att titta på lösningen?

Advertisement