En turist blev hängandes på 100 meters höjd när glasbron gick sönder på grund av hård vind

av Titti Carlberg

12 Maj 2021

En turist blev hängandes på 100 meters höjd när glasbron gick sönder på grund av hård vind
Advertisement

Föreställ dig att du hänger på en bro av glas 100 meter över marken, piskad av mycket starka vindar och med bitar av strukturer som runt dig förs bort av blåsten. Nej, vi beskriver inte en film, men något som verkligen hände i Kina, inte långt från staden Longjing.

Precis där, i Piyanbergen, byggdes en bro av glas lika spektakulär som skrämmande. Liksom dussintals andra liknande strukturer i det asiatiska landet blev den snabbt en turistattraktion. Vad händer dock om elementens styrka är sådan att den överväldigar allt? Fråga den turist som bokstavligen befann sig hängandes vid bron medan vinden blåste bort den. Bilderna av vad som hände talar för sig själv.

via CNN

Weibo.cn

Weibo.cn

Allt hände den 7 maj 2021. Den dagen blåste det med toppar på 150 km/h, och kanske var det inte den rätta dagen att försöka korsa bron. Men ändå så försökte den här turisten det. När han stog mitt på bron, fastnade mannen bokstavligen talat. Vindbyarna var så starka att de hade sönder och förde bort flera glaspaneler från bron, som snabbt förvandlades till en svindlande gångväg upphängd i tomrummet.

Det var därför turisten, i den dramatiska situationen, var tvungen att hålla sig fast vid sidorna av bron och bokstavligen sväva mellan liv och död. Enligt vad man har hört så räddades mannen efter ungefär en halvtimme, tack vare brandmännens, polisens och tjänstemännens ingripande.

Advertisement

Omedelbart förd till sjukhuset genomgick han alla nödvändiga utredningar och fick psykologisk rådgivning för att övervinna det som verkligen var ett svårt trauma, en situation som han inte kommer att glömma så lätt.

Bilden på dereglerat som hände, som ursprungligen delades av kinesiska medier, tog sig snabbt runt hela världen och samlade miljontals åsikter. Historien väckte också många tvivel om säkerheten för strukturer som denna glasbro, som är ganska utbredd i Kina. Speciellt när väderförhållandena är så oöverkomliga är det i själva verket nödvändigt att reglera  tillträdet och se till så att dessa gångvägar är redo att motstå blåst. Lyckligtvis, i det här fallet kom turisten bara undan med en stor rädsla.

Advertisement