Hon föder upp en ankunge från ett ägg som hon har köpt i mataffären: nu är den hennes husdjur

av Titti Carlberg

20 Maj 2021

Hon föder upp en ankunge från ett ägg som hon har köpt i mataffären: nu är den hennes husdjur
Advertisement

Internet är en utmärkt resurs: på sociala medier och på Google hittar man alla slags tips och tricks. Du kan finna tekniker för att få bort en fläck på skjortan utan att sätta på tvättmaskinen, förbereda alternativa recept med enkla ingredienser, kombinera till synes motsatta färger för att skapa speciella kombinationer och mycket mer. TikTok hjälpte en kvinna att "kläckaett ägg som hon köpt i mataffären och gav henne råd medan ägget kläcktes. Nu är ankan kvinnans husdjur.

via nypost.com

Not the actual photo - Hello I'm Nik/Unsplash

Not the actual photo - Hello I'm Nik/Unsplash

Efter att ha sett en utmaning på TikTok bestämde sig Adele Phillips - en 28-årig kvinna - för att försöka ha ett mycket vanligt ägg i "inkubation". Så hon gick till den lokala livsmedelbutiken i sällskap med sin mor och köppte ett dussin ägg. Adele berättar att hon först lade äggen i ett ventilerat skåp i några dagar innan hon flyttade dem till en  inkubator som hon hade köpt på online.

Advertisement

The Mirror/Facebook

Kvinnan säger att hon gjorde en hel del efterforskningar på nätet och fann att det är möjligt att upptäcka om ägget är befruktat eller inte genom att tända en ficklampa: om man, med hjälp av ficklampans lyse ser ådror genom äggskalet, betyder det att det finns ett embryo där.

Not the actual photo - Andrea Lightfoot/Unsplash

Not the actual photo - Andrea Lightfoot/Unsplash

Endast i ett ägg såg hon ådror, så hon kasserade alla de andra. Kvinnan tog hand om ägget i 30 dagar och kontrollerade att temperaturen var stabil. Ingen trodde att det skulle fungera, och hon tvivlade kraftigt, men en månad senare hände något som förvånade alla: något "gjorde små hål i skalet".

Not the actual photo - Olivia Colacicco/Unsplash

Not the actual photo - Olivia Colacicco/Unsplash

Adele, som inte visste hur hon skulle bete sig, sökte råd och anvisningar på en Facebook-sida och två dagar senare kom ankan ur skalet: det är inte bara det att experimentet lyckades utan den lilla ankan är också i säkerhet och kvinnan behandlar den som ett husdjur. Hon tänker behålla den och har dessutom köpt en till anka som sällskap till den.

Adele Phillips/Facebook

Adele Phillips/Facebook

För närvarande bor de två vännerna i en låda med en värmelampa, men hon vill installera en damm i sin trädgård. Adele kallas "Mom Duck: hon tar hand om de två som en riktig ankmamma och varje gång de tittar på henne fylls hennes hjärta med glädje. Är det möjligt att stormarknaden säljer befruktade ägg? Adele bekräftar att det är så och tillkännager att från och med nu tänker hon sluta att äta ägg eller åtminstone begränsa konsumtionen drastiskt.

Advertisement