Hus för 1 euro: en kalifornisk kvinna köper tre stycken på Sicilien och berättar om sin upplevelse

av Titti Carlberg

09 Maj 2021

Hus för 1 euro: en kalifornisk kvinna köper tre stycken på Sicilien och berättar om sin upplevelse
Advertisement

Tror du på att det är möjligt att köpa ett hus för 1 euro? Dessutom på en pittoresk plats långt från stadens jäkt? Vänta med att svara nej, för det är precis vad Rubia Daniels, den kaliforniska kvinnan som vi ska berätta om har gjort. Anledningen? Enkelt: hon köpte inte bara ett, utan tre hus för det beloppet i den charmiga sicilianska staden Mussomeli.

Om du undrar hur det är möjligt, så finns svaret i behoven hos flera små italienska städer, som under en tid har beslutat att prova ett lysande initiativ för att uppmuntra till återbefolkning och därmed sälja gamla tomma hus till överkomliga priser. Dessa städer är faktiskt utdöende på grund av brist på invånare. Tack vare personer som Rubia har de dock fått lite hopp.

via Daily Mail

There's a lot of work to be done.

Pubblicato da The Mirror su Mercoledì 5 maggio 2021

Rubia Daniels - Daily Mail

Som en sann älskare av Sicilien kunde Rubia inte missa en sådan möjlighet. Det händer faktiskt inte varje dag som man kan köpa ett hus för en sådan liten summa. Naturligtvis: till det tillkommer summan som krävs för de obligatoriska renoveringar, men när arbetet är klart är vi säkra på att tillfredsställelsen över att ha gjort en sådan affär verkligen är ovärderlig.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

På grundval av dessa antaganden dök Daniels in i sitt italienska äventyr och köpte tre tomma och praktiskt taget övergivna hus i Mussomeli. Med inga hyresgäster i dem är dessa hus som små fickor som, en i taget tappar identiteten hos dessa små städer som istället fortfarande har mycket att berätta.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

I synnerhet Mussomelis historia har sina rötter i den pre-grekiska eran, och i området saknas inte vittnesbörd och kulturella attraktioner, liksom natursköna underverk. Allt som bokstavligen talat har förtrollat Rubia och inte bara henne. När hon väl hade köpt sitt hus så beslöt hon sig för att köpa två till sina barn, allt för bara en euro.

Pcastiglione99/Wikimedia

Pcastiglione99/Wikimedia

Trots entusiasmen har Rubia alltid stått med båda fötterna på marken, talat tydligt om detaljerna i detta initiativ och gett råd till alla som vill genomföra detta. "Om jag köper ett hus för det beloppet - säger hon - så vet jag att jag måste spendera pengar på att renovera det. Det måste göras inom tre år - annars riskerar jag att förlora den ekonomiska fördelen med köpet".

Pequod76/Wikimedia

Pequod76/Wikimedia

Med tanke på de ekonomiska svårigheterna med dessa centra är initiativet ett utmärkt sätt att få något att röra sig i hopp om en återbefolkning som också passerar genom närvaron av turister på platser som annars skulle kunna bli spöklika. Rubia och hennes barn kunde inte vara nöjdare med sitt val: "Lokalbefolkningen var mycket positiv och välkomnande - berättar hon - Mussomeli är synonymt med socialicering".

För att rebnovera sitt första hus spenderade Rubia cirka 12.000 euro och uppskattar att totalt 60.000  skulle behövas för alla tre. Inte illa om du överväger de möjligheter som kan erbjuda boende på en plats som Sicilien. Och 1-eurohusprojektet verkar löna sig: precis som Rubia har ett dussintals personer beslutat att ge sig på detta äventyr.

Advertisement
Pcastiglione99/Wikimedia

Pcastiglione99/Wikimedia

Ett modigt val att flytta från Kalifornien till en liten stad på Sicilien, det är sant, men på vissa sätt är det också en möjlighet att ta hand om dig själv och hitta ett välförtjänst lugn. Samtidigt som man bidrar till att bevara verkligt värdefull historia och urbant arv. Vad tror ni? Skulle ni kunna tänka er att köpa ett hus för en euro?

Advertisement