x
De har inte råd med ett hus i England…
Sola utan att använda solskydd: 16 bilder på osannolik solbränna med bisarra resultat Vattenmeloncocktails: 15 förslag på läckra och fräscha drinkar med sommarens goda frukt

De har inte råd med ett hus i England så de köper en hel by i Frankrike

07 Augusti 2022 • Av Titti Carlberg
5.559
Advertisement

Att köpa ett hus är en dröm för de flesta, men vi vet alla hur många svårigheter man kan stöta på när drömmen förverkligas. Fastighetsmäklare kan ha betydande kostnader och vi tvingas ofta ge upp vårt projekt eller behöva nöja oss med något mindre.

Men tänk om man istället skulle köpa sig en hel by? "Omöjligt" skulle du nog tänka. Det finns de som har klarat det och äntligen gjort en förändring i sitt liv. Det räcker med att du ser dig omkring, vidgar dina vyer och greppar detaljerna som vid första anblicken skulle tyckas irrelevanta. Det kan hända att du hittar lösningen där du minst anar det.

Låt oss lära känna de två männen och deras fastighetsprojekt närmar.

via: Mirror

Paul Mappley och Yip Ward är ett par engelska trädgårdsmästare. De lyckades inte verklighetsgöra sin dröm att köpa ett hus på grund av överdrivet höga kostnader på fastighetsmarknaden och därför bodde de tillsammans i en husvagn i Turnbridge, Kent. 

Men deras öde var avsett att förändras och år 2019 fick Yip ett unikt erbjudande från en vän: köpet av hans stuga i en by i Normandie för den blygsamma summan av 10.000 pund, cirka 12.000 euro.

När de nådde sin nya fastighet i La Bulisère, Normandie, insåg de den enorma potentialen med det tillfället.

Strax efter upptäckte de att hela byn, bestående av 6 stugor, 2 lador, ett stall, en verkstad, en ciderpress, en brunn och en ugn var till salu. Allt för den blygsamma summan av cirka 14.000 euro.

Så det slutade med att de två trädgårdsmästarna, från att inte haft råd med något mer än en husvagn, köpte en hel by  för cirka 22.000 pund, cirka 26.000 euro

"En upplevelse som innehåller mycket historia. En helt otrolig känsla, vi har haft en otrolig tur", sa Paul när han berättade deras historia.

Advertisement

Att göra La Buslière beboelig var en enorm uppgift: när paret kom till byn saknades det elektricitet och i brunnen bodde det en orm och en salamander.

Men de två tappra engelsmännen lät sig inte nedslås av svårigheterna. De levde som om de var på camping och började renovera byggnaderna i deras lilla by. Målet var att förvandla den till en lyxig turist resort.

Ett avgjort ambitiöst och slitsamt projekt, men ett riktigt fynd! Vad tycker du om detta?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack