Den här smarta sängen rullar tillbaka partnern om han kommer över till din sida

av Titti Carlberg

23 Maj 2021

Den här smarta sängen rullar tillbaka partnern om han kommer över till din sida
Advertisement

Lyft upp en hand den som aldrig har funnit sig själv nästan bli utknuffad ur sängen av sin partner medans du sover. Även om detta kan verka som ett trivialt problem, är "intrånget" på din sida av madrassen en verklighet för många par, vilket verkligen inte gör nätterna enkla och fridfulla.

Det är inte lätt, och framförallt är det inte kontrollerbart att hålla sig på sin sida medan man sover några centimeter från någon annan. För att undvika diskussioner och "strider" på natten, har Ford ingripit. Den välkända amerikanska biltillverkaren presenterade, inte utan en aning av ironi, en mycket speciell prototyp av en säng. Om du nu undrar vad ett företag som tillverkar bilar har att göra med detta område är svaret lätt att säga: denna säng använder en av de mest moderna aktiva säkerhetsteknikerna monterade på maskiner, nämligen den för körfältsunderhåll.

via Ford Europa/Youtube

Ford Europa/Youtube

Ford Europa/Youtube

Det är ingen tillfällighet att denna prototyp som lanseras av Ford har fått smeknamnet "Lane Keeping Bed". Precis som "Lane Keeping Assist", en enhet som styr banan på bilar och som hindrar dig från att lämna din fil, kontrollerar denna säng positionen för dem som ligger i den, håller dem i schack genom att gynna deras återkomst vid överträdelse.

Advertisement
Ford Europa/Youtube

Ford Europa/Youtube

Vi skämtar inte: projektet genomfördes verkligen av Ford, som har delat detaljer, nyheter och till och med en förklarande video om det. Med hjälp av speciella sensorer monterade i sängen övervakas de som ligger i den. I händelse av "otillbörlig" occupation av den andra personen "ingriper" ett system av rullar och remmar för att "försiktigt föra tillbaka på sin plats" - som Ford webbplatsen förklarar - den som har flyttat på sig.

Ford Europa/Youtube

Ford Europa/Youtube

Så, om "Lane keeping assist", på bilar räddar våra liv i händelse av distraktion eller sömn, lovar denna "Lane Keeping Bed" att rädda våra relationer från de klassiska sömnproblemen. "Vi tillämpar vår fordonsexpertis för att förbättra vardagen" säger Ford.

Ford Europa/Youtube

Ford Europa/Youtube

Om denna uppfinning utan tvekan har något lysande, måste man erkänna att den också lämnar en del tvivel. Bland annat: hur kommer täcken och kuddar att hamna efter rullarnas olika rörelser? En madrass som rör sig från sida till sida gynnar verkligen inte ordningen i denna mening.

Ford

Ford

De mest frusna och offren för partnerns bryska och påträngande röreser kan dock äntligen ha hittat den lösning som de har väntat på länge för att få sova ifred

Allt som återstår nu är att vänta och se om denna säng kommer att produceras på riktigt. Under tiden, låt oss å veta vad ni tycker!

Advertisement