Denna kvinna är en "panda sitter": hon betalas 32.000 dollar för att ta hand om dessa små björnar 365 dagar om året - Curioctopus.se
x
Denna kvinna är en "panda sitter":…
Detta lilla 3D hus är utrustad med alla bekvämligheter och lovar att lösa problemet med hemlösa 15 tillfällen av så skamlös tur att det var omöjligt att inte fotografera dem

Denna kvinna är en "panda sitter": hon betalas 32.000 dollar för att ta hand om dessa små björnar 365 dagar om året

22 Januari 2021 • Av Titti Carlberg
563
Advertisement

Kan du motstå en pandabjörns mjuka och söta utseende? Om svaret är nej och du inte har ett 100% tillfredsställande jobb, så finns det ett perfekt jobb i Kina.

Vad pratar vi om? Om en riktig professionell person som under dagtid inte ska göra annat än gosa med pandor, särskilt de små, Ja, du har rätt: vid Giant Panda Protection and Research Center i Ya'an i sydvästra Kina, finns det de som anställs för att vara en "panda sitter", ett mycket välbetalt jobb som verkar att ha bara positiva konsekvenser.

via: Huffpost

Många har kallat det " det bästa jobbet i världen". Utan tvekan för de som älskar dessa djur och skulle göra vad som helst för att se dem på nära håll, ta hand om dem och skydda dem, så stämmer det. Kvinnan vi visar dig på bilderna som vi har samlat, vet dessutom något om det: vi kan spendera timmar på att beundra vården, uppmärksamheten och tillgivenheten som hon ägnar åt dessa små björnar.

Uthållighet, tålamod, grundläggande kunskaper om pandor och villighet att vara i dirktkontakt med dem är bara några av de färdigheter som krävs för dem som söker det här jobbet. Lönen är inte så dålig alls: 32.000 dollar om året plus olika förmåner.

Advertisement

Utöver den roliga och nyfikna aspekten är det att skapa sådana positioner resultatet av riktade kampanjer som syftar till att öka medvetenheten om skyddet av de underbara svarta och vita björnarna. I själva verket har pandor länge varit i riskzonen för överlevnad, hotade av att människor kontinuerligt förstör livsmiljöerna och på grund av ett lågt födelsetal.

Vad tycker ni? Är det inte ett ädelt jobb?

:

Tags: MärkligtJobbPanda
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack