En lärare eliminerar Homers Odyssey från läroplanen: han hävdar att den är diskriminerande - Curioctopus.se
x
En lärare eliminerar Homers Odyssey…
15 bilder som visar några episka misstag som görs på grund av naivitet eller misstag 22 renoveringar som skapat miljöer där det finns allt utom sunt förnuft

En lärare eliminerar Homers Odyssey från läroplanen: han hävdar att den är diskriminerande

10 Januari 2021 • Av Titti Carlberg
539
Advertisement

Skolprogram har alltid varit föremål för diskussion: det finns de som klagar över att vi dröjer oss kvar vid tidiga händelser att de senaste historiska fakta knappt nämns, som vill ha ett mindre traditionellt program som också ger utrymme för de "mindre kända" författarna. att behaga alla är osannolikt, speciellt när röster höjs definitivt ur kören: på sociala medier har det fötts en rörelse som vill eliminera texter som anses klassiska från skolprogrammen, men som med en modern och kritisk tolkning är öppet respektlös och diskriminerande. En skola i Massachusetts gick med i rörelsen och eliminerade Homers Odyssey från läroplanen.

En gymnasielärare från Massachusetts har tagit bort klassikernas läroplaner efter undervisningen av den klassiska texten Odysses. Beslutet fattades genom att tillämpa idealet för den rörelse som fötts på sociala medier, identifierad med hashtaggen #DistruptTexts: enligt vissa föräldrar, lärare och experter bör vissa texter som traditionellt undervisas i skolor bör avskaffas, eftersom de skrevs i historiska perioder där vissa former av hat var normalt.

Rörelsen har förutsägbart skapat två grupper: en som välkomnar avsikten att göra ett rent avbrott med alla de texter som, läst på ett progressivt sätt, är diskriminerande, och en som istället hävdar att förbud mot läsning av dessa texter inte skulle ha någon effekt än att hindra främjandet av läskunnigheten hos de nya generationerna.

Kanske ligger lösningen i att ge eleverna verktygen för att känna igen de tvivelaktiga delarna av dessa texter, utan att beröva dem böcker vars djup är oöverträffat i modernare verk.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack