Modell tjänar 30.000 dollar per år genom att visa upp sina händer: "endast ett fåtal känner till det här jobbet"

av Titti Carlberg

06 Maj 2024

Advertisement

Denna modell tjänar en ansenlig summa per år på att visa upp sina händer framför kameran. Ett jobb som få känner till, men som hon beskriver på ett utförligt sätt här.

Advertisement

Vad är handmodell?

Handmodellen Alexandra Berrocal

iamalexberrocal/Instagram

Vi känner alla till fashion modeller, de snygga tjejerna som paraderar på catwalken och visar upp svindyra modekläder, och endast ett fåtal av oss känner inte till hair models, som lånar ut sitt hår för frisyrer och stylingarbeten. Det är dock inte alla som vet att det även finns hands models: ett arbete som går ut på att visa sina perfekt manikyrerade händer genom att stödja eller lyfta föremål framför kameran under inspelning av reklamfilmer.

Exakt: det är en av marknadsföringens krav, vars modeller får en verkligt intressant kompensation. En av dessa modeller är Alexandra Berrocal, 37, från New York, hon förklarar detta "okända" yrke genom att utförligt berätta om detaljerna i det. För det första, hur mycket tjänar en handmodell? Berrocal får en lön på cirka 30.000 dollar per år, för att göra något som verkar väldigt enkelt.

"Det är en nischbransch, det är inte många som vet att det här yrket faktiskt finns" förklarar Alexandra, som tidigare arbetade inom skodesign.

Advertisement

Hur blir man en hands model? Alexandra Berrocal svarar

Alexandra Berrocal visar sina händer framför kameran

iamalexberrocal/Instagram

Kvinnan berättar att när hon pratar om sitt jobb med vänner, blir de bokstavligen förvånade: "De säger 'Vad? Får du betalt för att hälla upp kaffe i en kopp, eller för att smörja in dina händer med handkräm?'".

Svaret är ja. Berrocal arbetar inom denna sektor sedan 2019, och hon får 2 till 10 jobberbjudanden i månaden. Ersättningen är varierande: för en 5-timmarsfotografering tjänar hon 750 dollar, medan för en 40-minuters har hon fått 1.200 dollar.

Men vilka krav ställs för att kunna arbeta som handmodell? Alexandras erfarenhet har lärt henne vad varumärkena uppskattar mest: en jämn hy, smala fingrar och inga tatueringar eller tydliga märken, vilka i vissa fall täcks med speciell smink.

Men inte bara det: även små händer kan göra skillnaden, av en specifik anledning. "Faktum är att jag har ganska små händer, vilket jag tror är till min fördel eftersom jag mest fotograferas med skönhetsprodukter. Och jag tror att eftersom mina händer är små så gör det att produkten blir tydligare."

Hur man bör sköta händerna för att bli en hands model

Handmodellen Alexandra Berrocals händer

iamalexberrocal/Instagram - @paintboxnails

Alexandra deltog i inspelningar för andra områden, allt från axlar, ögon, armar och fötter, men nådde inte samma framgångar som med händerna, vilket visade sig vara hennes verkliga styrka.

"Arbetet är att göra enkla åtgärder, som att plocka upp en produkt, lägga ner något, men att få det att se snyggt ut."

För att lyckas i karriären tar Berrocal hand om sina naglar, som hon håller korta och välvårdade, men framför allt perfekt återfuktade. Innan hon går till sängs på kvällen, smörjer hon in dem med naturlig sheasmör, för att hålla dem lena och mjuka. Hon föreslår också att man alltid ska bära handskar när man diskar och använda fuktighetskräm efter att man har tvättat händerna med tvål, eftersom det, enligt henne, är den första delen på kroppen som visar tecken på åldrande. Och för en hands model eller en blivande är det viktigt att bevara ungdomligt utseende.

Advertisement