En man släpade ett 2,5 tons fordon med sitt skägg

av Titti Carlberg

16 Mars 2024

En man släpade ett 2,5 tons fordon med sitt skägg
Advertisement

Guiness rekordbok har många rekord insamlade: vissa är klassiska, som den längsta människan i världen, medan andra är väldigt bisarra, som till exempel det högsta antalet tärningar staplade på en katts tassar. Men det finns dock ännu märkligare rekord, som det som Dmytro Hrunskyi innehar, en ukrainsk man som drog ett fordon som vägde flera ton... med sitt skägg. Låt oss se hur och framför allt varför.

Advertisement

Han drar ett fordon på 2,5 ton med sitt skägg: det är rekord

Han drar ett fordon på 2,5 ton med sitt skägg: det är rekord

Guinness World Records/Youtube

Dmytro Hrunskyi är inte ny för Guiness Rekordbok. Redan 2019 försökte idrottaren sätta världsrekord genom att dra ett fordon med sitt skägg, men hårväxten stod då inte emot ansträngningen. Vem som helst skulle då ha gett upp: det är omöjligt att dra ett fordon med enbart skäggets kraft. Men Dmitro gav sig inte, faktum är att han ägnade de nästkommande åren att odla sitt skägg och "träna" stråna som utgör det. När han kände sig redo gjorde han ett nytt försök.

Den 35-årige ukrainske idrottaren slog först knut på skägget som om det var ett rep och fäste det sedan i en lätt lastbil som vägde över 2 500 kilo. Och den här gången lyckades Dmytro Hrunskyi: han drog fordonet med sitt skägg och slog rekordet för den tidigare innehavaren litauen Antanas Kontrimas.

Advertisement

"Mitt mål är att inneha så många rekord som möjligt": orden från Dmytro och hans Guiness

"Mitt mål är att inneha så många rekord som möjligt": orden från Dmytro och hans Guiness

Att ha dragit ett fordon som väger över 2 och ett halvt ton är bara det senaste Guiness World Records som har uppnåtts av Dmytro Hrumskyi. Den ukrainske idrottaren har faktiskt flera gånger sagt "Min hobby är extrema styrkeövningar, och mitt mål är att sätta så många rekord som möjligt". Förutom rekordet han just vunnit, har Hrunskyi även rekord i :

  • det tyngsta fordonet bogserat med nacken, med en vikt på över 7,7 ton;
  • det tyngsta tåget, bogserat med nacken, det vägde över 32 ton;
  • han slog sitt tidigare rekord på sex bilar, till sju.

Dmytro har för närvarande 4 Guiness World Records, men han nöjer sig inte med dem. Idrottaren har deklarerat att han vill fortsätta träna för att sätta andra rekord, utan att någonsin sluta.

Finns det någon som vill slå dessa rekord?

De otroliga prestationerna av Dmytro Hrunskyi visar, om inte annat, hans engagemang och förmåga att arbeta hårt för att nå framgång. Vi kan dock inte säga att det är ett rekord som alla skulle vilja ha, utom i särskilda fall. Men att dra ett fordon med skägget, nacken eller tänderna är inte det enda rekordet som i viss mening håller utmanare borta. 
Även dessa finns i Guiness rekordbok:

  • "Bimannen". År 2016 täckte Ruan Liangming sig med över 600 tusen levande bin i totalt 53 minuter och 34 sekunder och slog tidigare rekord.
  • Äpplesylt, mer eller mindre. Även detta 2016, rugbyspelaren Drew Mitchell krossade 14 äpplen med sina biceps, en demonstration av styrka, hängivenhet och kärlek till sylt. Mer eller mindre.
  • En vetenskaplig näsa. Madeline Albrecht innehar rekordet i Guiness för att ha luktat på flest fötter under sin karriär som laboratorieassistent på en hudklinik.

Kort sagt, mer än rekord, Guiness World Record samlar otroliga händelser och utmaningar som gränsar till det absurda. Å ena sidan finns det rekord som ingen vill slå; å andra sidan finns Dmytro Hrunskyi som med konstant träning och total hängivenhet redan har slagit 4 olika rekord. Vi väntar nyfiket på vad som kommer härnäst.

Advertisement