En kabin för 400 miljoner dollar för privatjet som presenteras av Lufthansa och Boeing

av Titti Carlberg

08 December 2023

En kabin för 400 miljoner dollar för privatjet som presenteras av Lufthansa och Boeing
Advertisement

Boeing Business Jets och Lufthansas Technik AG presenterade ett innovativt VVIP-kabinkoncept för BBJ 777-9 i Dubai. Inuti detta privatjetplan finns en kabin designad med CelestialSTAR-design på 400 miljoner dollar. Låt oss se vad det är och varför det representerar toppen av lyxflygplan.

Advertisement

CelestialSTAR: en kabin på 400 miljoner dollar

CelestialSTAR: en kabin på 400 miljoner dollar

Lufthansa Technik AG

BBJ 777-9 kan förbinda städer utan mellanlandning under över 22 timmars flygning, men den skapade inte rubriker bara för dess prestanda. Hjärtat i detta privata plan är kabinen skapad i bemärkelsen estetik, funktionalitet och lyx. I synnerhet pratar vi om en 340 kvadratmeter stor interiör med olika utrymmen dedikerade till privatliv och underhållning. I mitten av kabinen finns ett riktigt bo, ett privat utrymme med säng och badrum som kan förvandlas till ett underhållningscenter tack vare den senaste generationens projektor. Härifrån går man vidare till gymet eller omklädningsrummet som ligger vid sidan om, men också till Work&Balance-området, designat för att erbjuda maximal flexibilitet under flygresan.

Advertisement

En komplett och elegant miljö ombord på jetplanet

En komplett och elegant miljö ombord på jetplanet

Lufthansa Technik AG

Intill den privata sviten har kabinen på 400 miljoner dollar också Celestial Lounge, designad för att välkomna passagerare i lyx och elegans. Utrymmet är välkomnande även tack vare mellandörrar som skiljer de yttre funktionerna från kabinen, även ur akustisk synvinkel.När dörrarna väl är öppna, smälter dock Celestial Lounge samman med konferens- och matsalen, vilket är ett multifunktionellt rum inspirerat av Mellanösterntraditioner. Här noterar vi framför allt vad privatplanets huvudsakliga målmarknad kommer att vara. För att komplettera bilden har tekniker implementerats som möjliggör enkel kommunikation mellan flygplanet och omvärlden, elektrokromatiska fönsterluckor och konferensstationer.

Ett flygplan för kungafamiljerna i Mellanöstern

Ett flygplan för kungafamiljerna i Mellanöstern

Lufthansa Technik AG

Som vi redan har sett är CelestialSTAR-kabinen delvis tillägnad kungafamiljerna i Mellanöstern och deras delegationer. De sex lyxsviterna erbjuder förstklassigt boende, medan executive-området rymmer 32 passagerare i businessklass. Sedan följer entourageområdet med några premiumekonomiboenden. Designen som skapats av Lufthansa Technik AG för CelestialSTAR är unik och baseras på designdata från Boeing Business Jets BBJ 777-9.

På Dubai Airshow erbjöd det tyska flygbolaget besökarna på en virtuell rundtur i 400 miljoner dollars-kabinen och lyfte på slöjan om den nya deklinationen av lyx. CelestialSTAR är faktiskt en kandidat som den nya standarden för VVip-flygresor, som kombinerar komfort, funktionalitet och sofistikerad design. Trots allt är BBJ 777-9 och dess "lillebror" BBJ 777-8, de största privatjetplanen i världen. Och från och med idag även de mest lyxiga.

Advertisement