Detta foto vann den internationella bröllopsfototävlingen tack vare en bevingad inkräktare

av Titti Carlberg

07 December 2023

Detta foto vann den internationella bröllopsfototävlingen tack vare en bevingad inkräktare
Advertisement

Bröllop är bland de händelser som är omöjliga att inte föreviga: en professionell fotograf vann första priset i en tävling tillägnad nygifta med en verklig unik bild. Hur lyckades hon uppnå det?

Advertisement

Fotografiet från ett alpint bröllop vann första priset i den internationella tävlingen

Fotografiet från ett alpint bröllop vann första priset i den internationella tävlingen

Tara Lilly Photography

Bröllopsfotografen Tara Lilly från Whistler i Kanada vann tävlingen International Wedding Photografer of the Year, som belönar de bästa bröllopsfotografierna. Tara grundade Tara Lilly Photography tillsammans med sin man Steve, och hon visar sin talang i att föreviga ett av de viktigaste och mest speciella ögonblicken i ett pars liv.

Båda bröllopsfotograferna, deras verksamhet sedan 15 år, fångar och bevittnar, medan de reser världen runt,  föreningen av par som älskar varandra. Deras arbete är internationellt och det var under Mikaela och Mitch jakande svar som Tara tilldelades tävlingens första pris.

Naturligtvis lämpar sig evenemang som bröllop för att vara suggestiva, romantiska och känslomässigt engagerande, men Lilly lyckades fånga parets bröllop på ett unikt och ännu mer speciellt sätt.
Bröllopet för den nygifta mannen och kvinnan firades på toppen av ett berg i Whistler, Kanada, i territoriet som tillhör Prime Nazioni of Skwgwu7úl och Lilwat7úl.

"Vi tog fyrdrivna jeepar upp till en alpin äng, som är hem för många djur, inklusive whiskey jack, även kallad Canada Jay, grey jay eller grå lavaskrika."

Det är en sparvliknande fågel som tillhör släktet Corvidae. Det här exemplet valde det perfekta ögonblicket för att få sitt framträdande på Mikaelas huvud, just i samma ögonblick som hon och Mitch gifte sig.

Advertisement

Tara Lilly och hennes man Steve organiserar oförglömliga bröllopsutflykter

Tara Lilly och hennes man Steve organiserar oförglömliga bröllopsutflykter

Tara Lilly/International Wedding Photographer of the Year

Tara och Steve grundade Whistler Elopements år 2020, ett företag som organiserar bröllop i unika sammanhang och skapar riktiga "Kärleksrymmningar" till drömplatser.

"Vårt uppdrag är att erbjuda dig och din partner en unik och oförglömlig upplevelse. Genom att kombinera intimitet och äventyr skapar vi extraordinära rymningar upp till begen. Säg dina löften omgiven av naturens skönhet, och fira kärlek och engagemang som du delar på det mest meningsfulla sättet. Vi tar hand om alla detaljer, så att du kan fokusera på det som verkligen betyder något" står det på deras hemsida.

För dessa två fotografer har bergen en "smak av hem" och deras mål är att ge äventyrliga par ett intimt och oförglömligt bröllop i Whistlers inland, inklusive spektakulära solnedgångar och helikopterturer.

"Vi har varit bröllopsfotografer sedan 2010 och har alltid haft en passion för att fånga skönheten i kärleken och den naturliga världen. Som ett familjeägt företag förstår vi vikten av att skapa unika och speciella upplevelser för våra par i en extraordinär natur."

Och Mikaela och Mitch bröllop blev verkligen unikt, tack vare den lilla fågeln som "bjöd in sig själv till festen".

Whiskey Jack, fågeln som blev protagonist i det vinnande fotografiet

Whiskey Jack, fågeln som blev protagonist i det vinnande fotografiet

Cephas/Wikimedia commons - CC BY-SA 3.0

Den objudna gästen bestämde sig för att ta en paus på brudens huvud, precis när Mitch skulle säga sina löften. Mikaela, i sin vita bröllopsklänning med orangea motiv, brast ut i dånande skratt av häpnad, men fågeln ville inte flyga vidare. Tara tog då tillfället i akt för att knäppa ett minst sagt episkt foto, och man kan säga att hon lyckades bra eftersom hon fick titeln som vinnare av 2023 års upplaga av tävlingen International Wedding Photographer of the Year, vars första pris inkluderar 1500 dollar i kontanter och en uppsättning fotografiskt material.

Mikaelas chock, förvåning och gapskratt var inte tillräckligt för att avskräcka den lilla fågeln från sin sittplats" skrev Lilly och berättade att Mikaela skämtade med gästerna: "Jag är Snövit!". Tara förklarade att den alpina ängen som valts för att fira parets förening är frekventerad av många djur, inklusive whiskeyjacks. "Om du har besökt Whistler på vintern kan du ha sett dessa små fåglar som underhåller skidåkare som väntar på skidliften genom att landa på skidstavar som hålls i luften.".

Denna fågel finns främst i Kanada, men vissa exemplar finns också i de västra bergen i USA och Alaska. Det är inte svårt att följa vandrare och skidåkare som följer parkernas stiger med tanke på att dessa modiga fåglar älskar att ge sig in i hem som stugor eller campingplatser och stjäla den mat de hittar. Av denna anledning är ett av deras smeknamn "fälttjuvar". Tydligen älskar de också att vara i centrum för uppmärksamheten, vilket framgår av det prisbelönta fotografiet taget av Tara: detta djur älskar inte bara att stjäla mat, utan också scenen, eftersom det blev bröllopets obestridda protagonist.

Vad tycker du om denna mest unika bild? Tycker du att det förtjänade förstapriset i tävlngen i fråga?

Advertisement