Öppnat ett permanent café inspirerat av den berömda Friends-serien

av Titti Carlberg

25 November 2023

Öppnat ett permanent café inspirerat av den berömda Friends-serien
Advertisement

Matthew Perrys plötsliga bortgång har lämnat ett stort tomrum hos alla fans av sitcom Friends och hans nära och kära, var och en med ett unikt sätt att minnas skådespelaren. Och detsamma kan sägas om den första permanenta Central Perk, som nyligen öppnats i Boston som innehåller en hyllning till Chandler Bings karaktär. Låt oss se vad det handlar om och hur Friends Central Perk-upplevelsen är... idag.

Nyöppnat Central Perk från Friends

Nyöppnat Central Perk från Friends

Warner Bros. Television

Central Perk, det ikoniska kaféet i Friends, har nyligen öppnats permanent i Boston. Det är självklart inte den historiska platsen för serien, men det är ganska nära. När allt kommer omkring är hjärtat i ett kafé möblerna, resultatet av en noggran omtolkning av den ursprungliga Central Perk.

Det finns neonskyltar som visar titlarna på avsnitten, den lila dörren med den gyllene karmen till Monicas hem, silhuetterna av kycklingen och gåsen som var Chandlers och Joeys husdjur. Och där finns uppenbarligen den omisskännliga orangea soffan, som också har blivit en symbol för Friends.

Varje hörn av Central Perk har satts upp för att påminna om TV-serien, även ur merchandisingsynpunkt, vilket ger fansen en möjlighet att ta hem en bit tv-historia. Kort sagt, Central Perk kommer säkert bli ett stopp på pilgrimsfärden som Friends-fans har gjort i flera år nu. Eller, nästan 30.

Advertisement

En hyllning till Chandler Bing av Matthew Perry

En hyllning till Chandler Bing av Matthew Perry

Ajay Suresh/Wikimedia Commons - CC BY 2.0 DEED / John/Wikimedia Commons - CC BY-SA 2.0 DEED

Bostons Central Perks skulle öppna i slutet av oktober, men sköts upp på grund av nyheten om Matthew Perrys bortgång. Och skådespelaren som spelade Chandler Bing hedrades på ett rörande sätt på det nyöppnade kaféet. Förutom de Friendscitat vi just sett, innehåller varje glas för varma och kalla drycker en av karaktärens mest kända repliker: "Can I interest you in a sarcastic comment?" Denna fras fångar inte bara Chandlers humor perfekt, utan fungerar också som en påminnelse om en unik talang som väckte skratt och spänning till miljontals fans runt om i världen.

På detta sätt blir Boston Central Perk också en referenspunkt för fans som vill minnas Matthew Perrys bidrag och samtidigt fördjupa sig i Friends magi. Med utgångspunkt från glasen, upp till de bitande kommentarerna.

Allt klart på Central Perk för Friends 30-årsjubileum

Allt klart på Central Perk för Friends 30-årsjubileum

Chester/Wikimedia Commons - CC BY 2.0 DEED

Entusiasmen över öppningen av Central Perk i Boston har underblåsts av popup-barer som öppnar i New York och Kalifornien. Men det är inte allt, för 2024 firar Friends trettioårsjubileum: i samarbete med kocken Tom Colicchio vill Warner Bros, Discovery Global Themed Entertainment och Central Perk förbereda något speciellt. Och nu är det inte så lång tid kvar.

30 år efter en series första avsnitt kan man kanske tycka att det är konstigt att passionen för Friends fortfarande kan generera. Kathleen Wallis från Warner Bros, fångar orsaken till detta intresse mycket väl. Friends fortsätter att fascinera eftersom den behandlar universella teman på ett briljant sätt, och att besöka den nya Central Perk kommer att vara en möjlighet att skapa nya minnen. För att aldrig glömma en av de mest älskade serierna genom tiderna.

Advertisement