Den lyxiga bostaden som Brad Pitt och Angelina Jolie bodde i ska nu säljas på auktion

av Titti Carlberg

23 November 2023

Den lyxiga bostaden som Brad Pitt och Angelina Jolie bodde i ska nu säljas på auktion
Advertisement

Det finns många olika faktorer som stabiliserar ett hus värde, men det som spelar en grundläggande roll i det här fallet är de prestigefyllda förre detta ägarna: ett hus som tillhörde Brad Pitt och Angelina Jolie har lagts ut till försäljning. Här är vad dess utgångspris är och var huset finns.

Den lyxiga bostaden i New Orleans tillhörde Brad Pitt och Angelina Jolie

Den lyxiga bostaden i New Orleans tillhörde Brad Pitt och Angelina Jolie

Interluxe

När ett hus värderas spelar många element in: dess läge, konstruktionsår, storlek och antal rum, men också - som i det här fallet - prestigen hos dem som har bott i huset. Huset i fråga, utlagt på försäljning av Auktionshuset Interluxe i Charlotte, North Carolina, USA, tillhörde ingen mindre än det kända förre detta paret Brad Pitt och Angelina Jolie.

Bostaden, som finns i New Orleans, Lousiana, köptes av skådespelarna 2016 och kommer att läggas ut på auktion från den 11 december 2023, med ett utgångspris på en miljon dollar. Efter "Brangelina" blev huset Paul Allens egendom, Microsofts medgrundare, men nu väntar det på en ny lycklig köpare. 

Huset mäter cirka 715 kvadratmeter och de världsberömda exmakarna köpte det för 3,5 miljoner dollar 2016, för att sälja det vidare knappt tio år senare på grund av deras skilsmässa.

Advertisement

Brad Pitt och Angelina Jolies förre detta hus på auktion: alla funktioner

Brad Pitt och Angelina Jolies förre detta hus på auktion: alla funktioner

Interluxe

Det handlar inte om ett nybyggt hus, utan en klassisk bostad byggd på artonhundratalet, med sju sovrum, fem kompletta badrum och två gästtoaletter. Onlineauktionsplattformen skriver:

"Denna murade herrgård i de nedre franska kvarteren byggdes 1828 och restaurerades 2017 för att bevara sin ursprungliga karaktär, sömlöst blandas historisk charm och modern funktionalitet. Huset är utsmyckat med vackra trägolv, skyhöga tak, kronlister, fantastiska eldstäder i marmor och ljuskronor.
Djupt förknippad med Rock'n Rolls födelse kompletterar gårdens unika och legendariska historia dess charm. En gång bas för Cosimo Matassas inspelningsstudio, därefter köptes huset av Brad Pitt och Angelina Jolie för att användas som lokal bostad när de besökte staden för sin Make it Right Foundation. Fastigheten köptes sedan av Paul Allen, medgrundare till Microsoft, innan dess nuvarande ägare.
".

Var bor Brad Pitt och Angelina Jolie nu?

Var bor Brad Pitt och Angelina Jolie nu?

Interluxe

Den ursprungliga värderingen av huset, i september 2022, var 5, 350 miljoner dollar, men priset har nu sjunkit till sin nuvarande siffra. Bland husets komponenter som har förblivit intakta jämfört med den ursprungliga konstruktionen finns gipsväggar i venetiansk stil och marmorbeklädnad. Huset är uppdelat i tre våningar och det har många balkonger som gör att man har utsikt över både huvudgatan och trädgården, där det finns en pool omgiven av det gröna landskapet.

Efter att ha sålt huset köpte Jolie ytterligare en egendom för 24,5 miljoner dollar, som för närvarande är hennes primära bostad. Detta beslut verkar ha berott på hennes önskan att låta de sex barnen förbli nära deras pappa, vars bostad finns där sedan 1994. 

Men Pitt sålde sitt historiska hem för 33 miljoner dollar ett par år senare, i april 2023, men valde att stanna kvar i samma stadsdel. Faktum är att han sålde sitt hem till Aileen Getty, en arvtagare inom oljeindustrin, och Pitt flyttade in i Gettys hus som han köpte för 5,5 miljoner dollar.

Vem köper det förre detta Brangelina på auktion?

Vem köper det förre detta Brangelina på auktion?

Så, auktionshuset Interluxe kommer alltså, med start från klockan 11.00 den 11 december 2023, auktionera ut den eftertraktade bostaden, köpt av de förre detta makarna när de grundade Make It Right Foundation, i syfta att bygga nya bostäder i Lower 9th Ward efter orkanen Katrina. 

Invånarna stämde dock stiftelsen för att ha byggt instabila bostäder med undermåligt material och ersattes med ett skadestånd på 20,5 miljoner dollar, som ännu inte har betalats.

I vilket fall som helst är huset som köptes i syfte att ge till välgörenhet återigen på marknaden, redo att köpas av en ny rik ägare: vem kommer det att bli och hur mycket kommer den att vara villig att betala för att ta över Brad Pitt och Angelina Jolies förre detta hem?

Advertisement