På baksidan av Wi-Fi routern finns det en USB-port: dess funktion är mycket användbar men få känner till den

av Titti Carlberg

09 Augusti 2023

På baksidan av Wi-Fi routern finns det en USB-port: dess funktion är mycket användbar men få känner till den
Advertisement

Vi har alla, antingen i hemmet eller på arbetet, en Wi-Fi-router. Internet har blivit oumbärligt för oss både i vardagen som på arbetet eller studierna. Faktum är att internetanslutning har blivit en grundläggande aspekt.

Det nutida samhället bygger på att alltid och ständigt kunna vara i kontakt med andra. Detta behov kan till stor del tillgodoses med en dataanslutning, men tyvärr hjälper det inte alltid med bara mobildata, så på vissa ställen blir Wi-Fi väsentligt.

via Dignited

Advertisement
PxHere

PxHere

Om du tar en router och tittar noga på den kommer du att märka att det på baksidan finns olika kabelingångar och bland dem finns det en ingång för ett USB-minne. Mänga människor lägger inte ens märke till denna, medan andra tror att den är onödig och struntar i den. Vad däremot ett fåtal människor känner till är att den är väldigt användbar och kan ha många olika funktioner.

Routern blir nödvändig om du vill sprida Wi-Fi i alla rum i ditt hem. Det är också lämpligt att placera routern på en lättillgänglig plats så att man kan dra nytta av alla dess funktioner.

Advertisement
Feureau/Wikimedia Commons

Feureau/Wikimedia Commons

Här förklarar vi de olika funktionerna för USB-porten som finns på baksidan av routern:

  • Strömförsörjning av elektroniska enheter: ingången för kabeln kan användas för att driva andra enheter, inklusive din smartphone och surfplatta.
  • Det låter dig även ansluta ditt 4G- eller 5G-modem till routern så att du kan säkerställa en stabilare mottagning.
  • Den är användbar för att ansluta andra enheter, till exempel en skrivare, men även en extern hårddisk.
  • Den viktigaste aspekten är dock att uppdatera din routers firmware. Ladda bara ner den fasta programvaran till ett USB-minne och anslut det sedan via instrumentets USB-port, så att uppdatera din router är som en barnlek. 

En annan mycket viktig funktion hos routern är återställningsknappen, som kan sägas vara dold. Att starta om enheten gör att du kan surfa snabbare samt förhindra att du blir hackad.

Kände du redan till dessa funktioner?

Advertisement