Nu presenteras iOS 18, den nya och efterlängtade uppdateringen från Apple: alla ändringar och kompatibla iPhones

av Titti Carlberg

12 Juni 2024

Pixabay

Advertisement

Nu är den här, Apples nya uppdatering iOS 18 som ger fantastiska nyheter till iPhone-världen. Låt oss tillsammans upptäcka vilka enheter som kan stödja den.

Apples iOS 18, nyheterna i iPhones uppdatering

Freepik

Varje år presenterar Apple sina programuppdateringar, som är väldigt efterlängtade av användarna, som otåligt väntar på att få se vad som är nytt. Jätten erbjuder nya förändringar och tillägg för att föra sina enheter mot en nästa generations tekniska framtid. Nu är det iOS 18 som presenterades på World Wide Developer Conference 2024, en "epokal" uppdatering som har många nyheter. Närmare bestämt, vilka?

För det första verkar kontrollcentret vara helt förnyat: du kan ändra, lägga till och ta bort olika kontroller, flytta deras position och ändra deras färg. Det nya flersidiga systemet låter dig ha oöverträffad kontroll. Meddelandeapplikationen har tillfredsställt önskemål från många användare, med nya alternativ som förenklar användningen och med enkla introduktioner: eMessages kommer att se svaren som föreslås av den artificiella intelligensen snabbare och enklare, medan Siri kommer att ta hand om att sammanfatta långa meddelanden. Den innovativa Genmoji-funktionen låter dig även generera specifika, unika och sammanhängande emojis med text, och det kommer att vara möjligt att stryka under, stryka över och få texten att "darra".

Advertisement

iOS 18, foto, spel och Siri-nyheter

Användningen av foto-appen för smartphoneägare växer allt mer, och därför ville Apple göra denna AI-baserade funktion mer flytande för att du ska kunna hantera allt större mappar. iOS 18 låter dig dölja skärmdumpar, eliminera oönskade objekt från bilder, gruppera alla motiv i ett foto och använda den nya samlingsfunktionen. Appen Image Playground kommer också att göra det möjligt att skapa anpassade bilder.

Apple har på senare tid fokuserat mycket på spelläge, så det är inte förvånande att de största innovationerna också rör denna aspekt. Faktum är att med iOS 18 ser vi inträdet i spelläge, inklusive Resident Evil med Arcade-dykaren. Siris Apple Intelligence är en annan ny funktion: Apples eget intelligence system, som introducerar många nya funktioner i de nya apparna. I praktiken handlar det om AI under Siri och alla funktioner relaterade till artificiell intelligens som finns på dessa smartphones. För att förbättra allt kommer OpenAIs ChatGPT vara tillgänglig på iPhones och integreras med Siri, som kommer att få ett nytt utseende och större intelligens, men endast telefoner med Apple A17 Pro-chips och senare kommer att kunna använda den.

Vilka iPhones kommer att vara kompatibla med iOS 18 och när kommer den?

Pexels

Den nya uppdateringen tillåter dig även låsa vissa applikationer, så att ingen annan kommer åt dem. Men när kommer alla dessa nyheter egentligen att finnas tillgängliga?

Den 11 juni 2024 startade testfasen med lanseringen av betaversionen för utvecklare, medan den offentliga betatestversionen kommer att finnas tillgänglig från och med juli. Medan själva uppdateringen är satt till hösten, direkt efter presentationen av nya iPhone 16. Under tiden kan ägare av iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8+börja fundera på att köpa nyare modeller om de vill använda iOS 18, eftersom de förra inte kommer att vara kompatibla med dessa enheter.

I slutändan kommer Apple nästa uppdatering vara kompatibel med iPhone 11, 12, 13, 14, 15-serien, SE2022 3:e generationen, SE2020 2:a generationen, XR, XS och XS Max. Syftet med iOS 18, som deklarerats av Apple på WWDC, är att förbättra de funktioner som redan finns genom Apple Intelligence och erbjuda en ännu mer intuitiv och anpassningsbar iPhone.

Advertisement