De hittar ett enormt bordsspel målat på golvet och de blir tvungna att ta ett svårt beslut

av Titti Carlberg

15 Juni 2023

De hittar ett enormt bordsspel målat på golvet och de blir tvungna att ta ett svårt beslut
Advertisement

Gamla hus kan, vid mörkrets inbrott, vara lite läskiga och ingjuta rädsla, men samtidigt innehåller de, innanför de slitna väggarna, fullt med minnen som även är glada historier att berätta. Men inte bara det: många av husen gömmer oanade skatter och arv som av en slump hittas av de nya ägarna. 

Ett exempel på detta är paret som, när de tog bort en gammal matta från golvet upptäckte ett gigantiskt Monopol målat på golvet.

via ITV News

Advertisement
topredditbot/Reddit

topredditbot/Reddit

Förvaringsrum, vindar, garage och vrår i hus som har många år bakom sig står ofta övergivna tills nya hyresgäster bestämmer sig för att renovera, att ändra arrangemanget på möblerna, att förnya inredningen eller att ägna mer uppmärksamhet åt husets mest dolda hörn. Det är då de kan stöta på de mest oväntade överrarskningarna.

En användare av Reddit delade bilden av fyndet som gjordes av hans svärföräldrar: efter att ha avlägsnat en gammal matta i deras hus upptäckte de att det berömda Monopol-spelet var målat på golvet.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Målningen tog upp hela rummets yta och återgav perfekt den traditionella amerikanska versionen av bordsspelet, inklusive de berömda tågstationerna. Att döma av dess utseende verkar målningen ha utförts av de tidigare hyresgästerna på ett väldigt amatörmässigt sätt. 

Enligt en person som kommenterade bilden var seden att spela spel på golven en särskilt populär sed på femtiotalet, en hypotes som bekräftades av andra läsare: "Jag visade den för min fru, och hon påminde mig om att det finns ett helt kvarter i närheten av vårt hem, som är byggt i mitten på 50-talet, där alla bostäder har spel målade på golvet. Det var väldigt populärt på den tiden."

Många har rekommenderat att lämna målningen som den är, eftersom sådana upptäckter är sällsynta, och att strunta i renoveringen. Författaren till inlägget sa att han skulle försöka övertyga sina svärföräldrar att bevara målningen och täcka den med ett genomskinligt harts.

Vad skulle du ha gjort i deras ställe?

Advertisement