Restaurangen är på randen till konkurs: en influencer skriver en recension som förändrar allt

av Titti Carlberg

09 April 2023

Restaurangen är på randen till konkurs: en influencer skriver en recension som förändrar allt
Advertisement

Alla i sitt liv hoppas kunna förvandla drömmar till verklighet som barn, men tillvaron är full av hinder och bara genom uthållighet är det möjligt att övervinna dem, men även när man väl har lyckats ta tag i sin dröm måste man vara försiktig så att den inte flyr undan och försvinner.

Vår berättelses huvudperson har sedan barndomen drömt om att driva en pizzeria. Synd dock att, när han äntligen nått sin dröm, gick inte allt som han hade hoppats. Men i samma ögonblick som allt verkade falla vände olyckan till lycka: en influencer skrev en recension och allt förändrades. Låt oss se vad som hände.

via Today

Advertisement
keith_lee125/Instagram

keith_lee125/Instagram

Ända sedan han var liten hade Frank Steele drömt om att öppna en egen pizzeria, i 30 år eftersträvade han denna dröm och lyckades äntligen förverkliga den, han öppnade sin restaurang: FrankensonsLas Vegas, Nevada, USA. Efter att ha nått sitt livs mål gick dock inget som det skulle, för var dag fick han allt färre matgäster.

Detta lilla familjeföretag kämpade för att få intäkterna att gå runt. Men lyckligtvis tänkte en av hans anställda att det kunde vara en bra idé att använda sig av sociala medier för att marknadsföra pizzerian. Av denna anledning bestämde sig mannen för att kontakta en känd influencer som skrev recensioner för många restauranger på sin profil: Keith Lee, känd under pseudonymen keith_lee125.

Advertisement
frankensons/Facebook

frankensons/Facebook

Keith accepterade inbjudan och en dag bestämde han sig för att prova Frankensons meny, det första som slog honom var den enkla och artiga servisen. Trots att stället hade få matgäster var Frank vänlig mot alla, han lät sig inte avskräckas utan skämde personligen bort sina gäster.
När influencern dök upp visste inte restaurangägaren vem han var utan serverade honom på sitt vanliga sätt, med andra ord, det bästa möjliga. Han gav honom råd i valet av maträtter och småpratade vänligt med gästen.

Väl hemma lade Keith upp en video på sina profiler där han recenserade rätterna han hade provat, han underströk att smaken på maten var utsökt, en unik smak, han kunde inte förstå hur restaurangen kunde ha så få gäster.

Thank you Shirley for choosing us and coming in to order 45 Large pizzas to feed the homeless! Thank you to Keith who...

Pubblicato da Frankensons su Martedì 17 gennaio 2023

"Frank, från mig till dig, detta är min åsikt - säger influencern i klippet - mitt betyg är 9,8 av 10. Din mat är fantastisk, det finns inget att förbättra, allt är utsökt och servisen är helt otrolig"
Från det ögonblicket förändrades allt, efter Keiths recension började telefonen ringa hos Frankensons. Äntligen hade restaurangen börjat få den framgång den alltid hade förtjänat.

Vad tycker du? Tycker du att det är korrekt att lägga sin verksamhets öde i händerna på en influencer?

Advertisement