En ubåt har stött på världens längsta varelse (+ VIDEO)

av Titti Carlberg

04 December 2022

En ubåt har stött på världens längsta varelse (+ VIDEO)
Advertisement

Djupet i avgrunden har alltid väckt intresse hos människan, så pass att det drivit henne att skapa fantastiska berättelser och föreställa sig mytologiska varelser. Det mest slående exemplet representeras av Jules Verne och hans "En världsomsegling under havet" i vilken han beskriver underbara varelser.

Men önskan att ta reda på om dessa fantasier är sanna eller inte har fått många äventyrare och experter att undersöka tills de når och utforskar havets djup. Och nu verkar det som om en av dessa varelser har upptäckts. Låt oss se vad det handlar om för varelse.

via The Guardian

Advertisement
SchmidtOcean/Twitter

SchmidtOcean/Twitter

Några forskare har, under en expedition i en ubåt, utanför västra Australiens kust, stött på en extraordinär varelse, en varelse med en längd som aldrig tidigare har skådats. Ubåtens kameror lyckades filma detta djur.

Advertisement
SchmidtOcean/Twitter

SchmidtOcean/Twitter

Målet för teamet var bara att utforska livet på havsbotten, men plötsligt, av en ren slump, stötte de på något alldeles fantastiskt. En gigantisk varelse som såg ut som en lång geléorm.

"Det såg ut som ett väldigt långt rep bortom horisonten - säger Nerida Wilson från Western Australian Museum, vi blev alla förstummade och undrade vad det var vi såg. Dess längd var drygt 45 meter (åtminstone det beräknade måttet), vilket gör den till den längsta varelsen dsom finns, mycket längre än en blåval"

Specifikt skulle det vara en ny art av släktet Apolemia, som tillhör samma familj som maneter, men som med sin extremt långa form bygger sina kroppar på ett unikt sätt. I samma ögonblick som den filmades intog den en spiralform, en position som antas betyda att den höll på att äta.

"Vi närmade oss den och lyckades få några bilder."

En verkligt exceptionell upptäckt, som skulle kunna representera ett steg framåt för studier av marina arter.

Advertisement