"Jag hyr ut min man för arbeten i andras hem": den märkliga annonsen från en kvinna

av Titti Carlberg

07 November 2022

"Jag hyr ut min man för arbeten i andras hem": den märkliga annonsen från en kvinna
Advertisement

Kreativitet  tillåter en alltid att hitta en lösning på så gott som allt. I själva verket är detta inte bara grundläggande inom konstnärliga områden, utan också i vardagen, eftersom det alltid hjälper en att komma på ett alternativt, ofta oväntat sätt. Även på arbetsplatsen har det en grundläggande roll.

Arbetsvärlden är dock så gott som full. De som efterfrågas är så gott som alltid desamma, så om man söker ett jobb är det nästan nödvändigt att omvandla sig till något man inte är utbildad till.

Precis som den här kvinnan gjorde, hon lade upp en märklig annons på sin Facebook-sida: hon hyr ut sin man för att utföra olika arbeten i andra människors hem såsom att klippa gräsmattor eller montera möbler.
Låt oss se hur hon kom på den idén.

via Dailymail

Advertisement

Laura Young är en 38-årig 3-barns mamma som, för att höja sin makes lön låter honom utföra arbeten i andra människors hem. Förfrågan har blivit så stor att det har förvandlats till ett riktigt yrke.

En morgon lyssnade kvinnan på en podcast, som berättade om en man som försörjde sig på att montera möbler, för de som bad honom. En idé föddes hos kvinnan att detta kunde vara det perfekta extrajobbet för hennes man James.

Efter att ha föreslagit det för honom slösade hon ingen tid, utan lade omedelbart ut en annons på sociala medier. Hon skrev i annonsen att hon "hyrde ut" sin man för att göra lite arbeten i andras hem som att montera möbler, bygga om en vägg, klippa gräs och sätta upp julbelysningen när den högtiden var i antågande. Betalningen skulle vara på 40 pund.

Idén blev så framgångsrik att James slutade sitt arbete på ett lager och började ägna sig uteslutande åt denna verksamhet. Till en början arbetade han hela dagar, från 9 till 20, men trots detta fick han så många förfrågningar att han inte kunde ta alla uppdrag.

Advertisement

På kort tid lyckades Laura och James att organisera sin verksamhet bättre. Hon sköter de sociala kontona, hemsidan och beställningarna medan maken bara utför det praktiska.

"Jag förväntade mig aldrig - säger Laura - att detta extrajobb skulle ta sådan fart. Fyra månader efter att vi hade startat det kom vi till en punkt där vi fick så många förfrågningar att James jobbade med det 6 dagar i veckan. Det blev nödvändigt för oss att sätta fasta tider, så nu arbetar han måndag till fredag från 9:00 till 17:00".

Ett smart sätt att byta yrke, eller vad tycker du?

Advertisement