Hon låter göra hål i öronen på dottern några timmar efter födseln: "Jag är säker på att det är rätt val"

av Titti Carlberg

17 Oktober 2022

Hon låter göra hål i öronen på dottern några timmar efter födseln: "Jag är säker på att det är rätt val"
Advertisement

När det gäller ett barn ställs en förälder alltid inför många beslut som ska fattas, innan de bestämmer sig för ett val, reflekterar de ofta länge och funderar på vilket som kan vara det rätta, innan de agerar. Det händer dock ofta att vägen de har tagit inte delas av andra människor, och den viktigaste aspekten tycks dock vara att inte dela sitt val på sociala medier då det kan väcka mycket kritik.

Precis som det som hände den här mamman som såg det lämpligt att sätta örhängen på sin dotter bara några timmar efter att hon föddes. Hennes beslut utlöste en kontrovers på webben.

via Vt

Advertisement
laraticaofficial/TikTok

laraticaofficial/TikTok

Mamman har öppnat en social sida för sin lilla flicka under pseudonymen Laraticaofficial. Från dag till dag publicerar hon bilder och klipp på denna profil som porträtterar flickan vid olika tidpunkter: när hon sover, när föräldrarna leker med henne och när hennes mor- och farföräldrar är i närheten.

Bland de många filmer som har "publicerats" finns det dock framförallt en som gett upphov till diverse kritiska kommentarer. Mamman lade upp ett klipp med texten "visa hur ditt barn såg ut som nyfödd". Webbanvändarna lade märke till en detalj som gjorde dem förstummade och fick dem att kommentera. Den lilla flickan bar örhängen i form av prästkragar.

Kvinnan hade valt att, några timmar efter dotterns födelse, låta göra hål i hennes öron. Det var många personer som inte tyckte att det var ett bra beslut och frågade om anledningen till det: "du kunde inte ha väntat lite med att göra det?" och "kan någon förklara anledningen till ett sådant val?". Andra ingrep dock till mammans försvar och hävdade att "det är bättre att låta göra hål i barns öron medan de fortfarande är små eftersom huden är mjukare och de inte känner så stor smärta då". Det finns också de som har berättat om egen upplevelse: "samma sak hände mig också, och jag föredrog det så".

Advertisement
laraticaofficial/TikTok

laraticaofficial/TikTok

Mamman ingrep för att blidka kritiken, men utan att ge alltför många förklaringar till varför hon tog detta beslut, hon underströk bara "Jag ville göra det, så jag gjorde det".

Experter tycker dock att det är bättre att låta barn få hål i öronen när de är tillräckligt gamla för att ta hand om hålen själva, men om föräldrarna ger ordentligt med uppmärksamhet åt hålen så ska det inte vara något problem, Det påverkar inte på något sätt barnets välbefinnande.

Vad tror du?

Advertisement