Hon tar sin 5-åriga dotter till frisören för att bleka hennes hår och publicerar videon på TikTok: kritiken regnar över henne

av Titti Carlberg

08 Oktober 2022

Hon tar sin 5-åriga dotter till frisören för att bleka hennes hår och publicerar videon på TikTok: kritiken regnar över henne
Advertisement

Att dela med sig av sina vardagliga ögonblick på sociala medier har blivit en etablerad vana för många, men det gör att de kan bli föremål för potentiell kritik från webbanvändarna, särskilt om videorna och bilderna som publiceras rör barn. Det kan alltså hända att något som ansågs harmlöst och roligt kan pekas ut som olämpligt och väcka kontroverser bland anhängarna, vilket väcker heta debatter.

Detta var vad som hände en ung amerikansk mamma efter att hon hade delat ett klipp som visar att hennes 5-åriga dotter fick sitt hår blekt.

via New York Post

Advertisement
demilucymay_/TikTok

demilucymay_/TikTok

Demi Lucy May Engemann, 28, är en influencer från Utah som har mottagit många negativa kommentarer efter att hon hade publicerat en video på sitt TikTok-konto. I klippet förklarar kvinnan att hon lät sin dotter, Maude, hoppa över skolan en dag för att ta med henne till frisören och dela en mor och dotterdag tillägnad hårskönhet.
"Min dotter frågade om hon kunde bleka sitt hår för att därefter färga det rosa" säger den unga mamman i början av klippet, som fått flera miljoner visningar. I videon visar lilla Maude, med mörkblont hår, sig leende när frisören delar upp hennes lockar för att placera dem i aluminiumfolie för blekningen.

Medan hon väntade på slutresultatet smuttade hon på en kopp varm choklad och uttryckte sin tillfredsställelse genom att visa webbkameran tummen upp.
"Hon var så glad och hon mådde så bra" skrev mamman på klippet. När Maude såg sig själv i spegeln jublade hon entusiastiskt. "Jag och min lilla flicka hade en rolig dag tillsammans!" avslutar Demi Lucy.

Advertisement
demilucymay_/TikTok

demilucymay_/TikTok

Kort sagt, det verkar som att flickan hade roligt, men trots det kunde inte webbanvändarna visa sitt avståndstagande. Även om några har lämnat positiva kommentarer som understryker det söta i ögonblicket mellan mor och dotter, var många andra inte av samma åsikt: enligt dem är det absolut inte acceptabelt att bleka håret på ett barn som är så ung.

"Absolut inte" har en skrivit, "det finns säkra färgämnen för att färga håret rosa, att bleka det är fel" medan en annan dundrade "Min mamma gjorde likadant med mig och det tog mig 18 år att få mig att känna mig bekväm med mitt mörka hår."

demilucymay_/TikTok

demilucymay_/TikTok

Engenmann svarade på kritiken med dessa ord: "Det är helt okej att du inte håller med. Men jag accepterar inte att du förolämpar mig." Hon förklarar också att hon innan blekningen av Mauds hår hade provat ett färgat schampo på hennes hår, men det hade förlorat sin effekt så gott som omedelbart. I samförstånd med flickans pappa bestämde hon sig för att ta dottern till frisören för att uppfylla hennes önskan att ha rosa hår.

"Jag publicerade videon för att det var en speciell och rolig tid tillsammans med min dotter, och jag tycker det är tråkigt att internetanvändare förvandlar den till något dåligt."

Vad tycker du?

Advertisement