Mamman insjuknar i cancer, sonen låter sitt hår växa för att göra en peruk till henne

av Titti Carlberg

24 Augusti 2022

Mamman insjuknar i cancer, sonen låter sitt hår växa för att göra en peruk till henne
Advertisement

När man hör ordet familj känner man genast en känsla av skydd växa inom en. Familjen är en säker plats där du vet att det finns någon som är villig att hjälpa dig vid behov. Det spelar ingen roll om det är du som har gjort ett fel, du vet att du alltid kommer att lyckas resa dig igen. När du behöver dem finns de där, redo att sträcka ut en hand för att hjälpa dig upp.

Familjen Shaha, ursprungligen från Arizona, kan vara emblemet för denna typ av relation. När sonen Matt såg sin mor Melanie, i svårigheter bestämde han sig för att hjälpa henne genom att ge henne sitt eget hår.

via fox10phoenix

Advertisement

År 2003 fick Melanie Shaha dignosen en godartad hjärntumör. Även om det till en början inte verkade vara farligt, tvingades kvinnan genomgå olika terapier för att förhindra att den skulle bli värre. behandlingarna lyckades dock inte begränsa sjukdomen och tumören dök upp två gånger till, mer ihärdigt. Detta tvingade Melanie att genomgå nya strålbehandlingar.

När man genomgår denna typ av behandling kan kroppen lida drastiskt, ett av de är att man tappar sitt hår, efter att man har avslutat terapin kan håret komma tillbaka, men inte i alla fallen. Ödet fortsatte att vara elakt mot Melanie, som var tvungen att ge upp sitt tjocka hår för alltid. Just därför valde sonen Matt hjälpa sin mamma genom att ge sitt hår till henne.

Advertisement

Det hela började nästan som ett skämt, när Matt under en familjemiddag skämtsamt föreslog "tänk om jag skulle låta mitt hår växa för att göra en peruk av det?". Till en början togs inte idén på allvar, men sedan blev den verklighet. Även om hans mamma var emot det, bestämde sig Matt för att låta sitt hår växa de närmaste två och ett halvt åren. När håret väl hade nått rätt längd, tack vare hjälp från Californian Newport Beach-föreningen Compassionate Creations, klippte de av hans hår och skapade en peruk av det. Matts gest, förutom att visa sin kärlek för mamman, väckte ett leende i Melanies ansikte: "Jag hade förlorat mina ögonbryn och mitt hår, jag behövde känna mig normal, nu känner jag mig vacker".

Vad tycker du om denna kärleksgest från en son till sin mamma?

 

Advertisement