Farfadern skapar sin virtuella klon med hjälp av experter: "Så mina barnbarn kan lära känna mig" - Curioctopus.se
x
Farfadern skapar sin virtuella klon…
En man tar en tupplur tillsammans med tre geparder: denna överraskande video går runt på nätet Tatueringar som ser ut som marmorskulpturer: 15 otroligt verklighetstrogna verk av denna konstnär

Farfadern skapar sin virtuella klon med hjälp av experter: "Så mina barnbarn kan lära känna mig"

16 Juni 2022 • Av Titti Carlberg
230
Advertisement

Det är inte alla barnbarn som har turen att träffa sina mor och farfäder och inte heller sina mor-och farfäders fäder. Livets naturliga cykel gör det ibland möjligt att lära känna dem, om inte genom fotografier och minnen av dem som levde tillsammans med dem. Vi är fortfarande långt ifrån att kunna resa i tiden för att kunna omfamna dem som inte längre finns bland oss, men nu gör tekniken så pass stora framsteg att några monteringstrick, som hittills varit omöjliga, nu är möjliga.

Vad pratar vi om?

En 85-årig man har skapat sitt 3D-hologram för att ge sina barnbarnsbarn en chans att lära känna honom.

via: El Tiempo

Jerry Terrance, es el abuelito de 85 años de edad, que busca preservar la historia de su familia con su propio holograma 3D. “Que puedan sentirse más cerca de mí y sus recuerdos no sean distantes”. 🥰

Pubblicato da NB su Mercoledì 4 maggio 2022

Jerry Terrance har använt den senaste tekniken för att skapa något alldeles speciellt: sin "tvilling" i hologramversion. Denna söta farfar från Los Angeles spelade in sig själv medan han berättade historier om sin familj och projcerade samtidigt bilder, så att nästa generation kan höra hans historia. Att upprätthålla ett band med sina ättlingar och på något sätt kunna vara närvarande för dem är av yttersta vikt för honom.

Således skapade han en virtuell klon med hjälp av ett företag som har hand om Immersive design. Experter inom den branchen återskapar verkliga människor i tredimensionella bilder och förvandlar dem till hologram. Ungefär trettio kameror filmade Jerrys livshistoria så att han kan berätta om sin vardag hemma, på jobbet och på andra ställen. Allt avslutas med fotografier och hemmavideor.

Inspelningen utfördes i en studio utrustad med en grön skärm, en metod där teknikerna kunde lägga till olika bakgrunder, såsom rummen i huset och bilder på familjen.

För att kunna se mannen i framtiden behöver man speciella glasögon för virtual reality och hörlurar för att höra honom prata.

En sorts tidkapsel som gör att Terrances barnbarn kan få veta allt om honom: han är dock medveten om att det kommer att bli svårt för honom att förverkliga sin önskan att träffa dem i verkligheten. Det är av den anledningen som han kontaktade Story Terrace för sin biografi och specialister på metaverse.

"Att se mig själv är fantastiskt. Det känns som att titta på en film. Det är inte samma sak som att läsa min ord, utan att få upplevelsen att se och lyssna på mig själv medan jag berättar historierna. Det är verkligen magiskt.".

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack