Bruden vill inte ha sin systerdotter som tärna utan väljer katten: "du är en hemsk moster"

Titti Carlberg

14 Maj 2022

Bruden vill inte ha sin systerdotter som tärna utan väljer katten: "du är en hemsk moster"
Advertisement

Många är medvetna om detta: när det gäller lojalitet och pålitlighet, finns det ingen bättre än ett husdjur. De pålitliga och snälla fyrbenta vännerna är ofta äkta följeslagare, och de tar på sig så viktiga roller och hör till de val som en människa gör, vilket ofta gör dem till huvudaktörerna i märkliga episoder, precis som den vi ska berätta om.

Sammanhanget handlar återigen om förberedelser inför ett bröllop. En familjesituation som kan generera många konflikter med släkt och vänner, vilket många historier vittnar om. Här överraskade dock den blivande bruden verkligen alla på ett oväntat sätt, hon bestämde sig för att hennes systerdotter inte skulle vara hennes tärna. I barnets ställe ville hon ha...sin katt!

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

En liten flicka som följer bruden med ringarna: det är på inget sätt en ovanlig scen, och det var den som förväntades ses på den här kvinnans bröllop. Det ville däremot inte bruden. Hon väckte sin systers ilska genom att besluta att systerdottern inte skulle inta den rollen. Bruden frågade Reddit-användarna om hon hade gjort rätt och förklarade situationen i detalj.

"Ända sedan jag började dejta min pojkvän - skriver bruden - har min syster börjat ta avstånd från mig, och när jag påpekade det för henne sa hon att hon kände att jag hade övergivit henne, att jag hade blivit snobbig och otrevlig. Vi har inte pratat mycket de senaste tre åren, och jag har respekterat hennes val". En redan ganska spänd situation som förvärrades av det kommande bröllopet.

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

"När jag berättade för min familj att jag skulle gifta mig - fortsatte kvinnan - gratulerade alla mig, utom hon. Jag fortsatte sedan med min idé att låta min katt vara min brudtärna, jag tyckte själv att det var en gullig idé, jag köpte en vit klänning och tränade tillsammans med henne". Det var då systern ingrep.

Hon hade varit säker på att den blivande bruden skulle välja systerdottern till tärna, systern frågade efter information gällande bröllopet och det var när hon fick reda på att katten skulle vara hederstärna som hon blev fullständigt rasande. "Jag trodde att hon frågade om bröllopet för att hon ville närma sig mig på nytt - fortsätter man läsa i inlägget på Reddit - men istället, när jag berättade om katten blev hon arg, hon verkade chockad över mitt beslut och anklagade mig för att vara en hemsk syster, dotter och moster".

Advertisement
Blackwhite - Not the actual photo

Blackwhite - Not the actual photo

Kort sagt, en tråkig familjekonflikt, som resulterade i att systern inte blev inbjuden till bröllopet, vilket åtföljdes av klagomål från andra släktingar till bruden. Efter att ha berättat fakta bad kvinnan användarna av det sociala nätverket om deras åsikt, och fick för det mesta stödjande reaktioner. 

Folk insisterade att systern inte borde ha framfört några önskemål och inte heller att hon skulle känna sig kränkt, eftersom kontakten dem emellan varit begränsad under en tid. Dessutom är sådana beslut upp till den verkliga huvudpersonen, det vill säga bruden, som är fri att välja vem hon vill.

Vad tycker du?

Advertisement