Han hittar 150.000€ i kontanter i ett köksskåp som han har köpt begagnat på eBay: återlämnade - Curioctopus.se
x
Han hittar 150.000€ i kontanter i…
En 4-årig pojke öppnar sin mammas bil, startar motorn och kör ett varv klädd i pyjamas: stoppad av polisen Hyresvärden förväntar sig att den framtida hyresgästen betalar 12 000 dollar i förskott på hyran

Han hittar 150.000€ i kontanter i ett köksskåp som han har köpt begagnat på eBay: återlämnade

09 Maj 2022 • Av Titti Carlberg
1.161
Advertisement

Har du aldrig hittat något totalt oväntat där du trodde att man inte kunde gömma något? Att köpa begagnade föremål kan, ibland, leda till situationer som dessa, med minst sagt fantastiska upptäckter. Precis det som hände den tyska mannen som är huvudpersonen i historien vi ska berätta.

Ett vanligt köksskåp köpt begagnat på eBay för 240 euro, som för honom förvandlades till skrinet som innehåll en riktig skatt. Omöjligt? Absolut inte. Gömt mellan fack och hyllor låg det faktiskt 150.000 euro i kontanter! 

Vilken skulle vara din första tanke inför en sådan syn? Kanske skulle någon bli frestad av att behålla allt, men inte han. Låt oss se vad som hände.

via: Daily Mail

Vem som helst som gör en sådan upptäckt skulle nog tänka att det är en otrolig lyckträff. En möbel köpt för en billig summa som döljer en anmärkningsvärd "jackpot" är förstås inget som händer varje dag. Thomas Heller, en 50-årig tysk bosatt i Bitterfeld, är väl medveten om detta, som trodde att han hade gjort ett helt vanligt köp.

Mannen, enligt vad han berättat, såg köksskåpet och gillade det på den välkända e-handelssajten och lyckades efter att ha förhandlat om priset med säljaren ta hem det för en riktigt överkomlig summa. Väl hemma räckte det med att ta en djupare titt i skåpet för att inse det otroliga.

What a find!😲

Pubblicato da The Mirror su Giovedì 28 aprile 2022

På botten i ett av köksluckorna låg det ett kuvert. Nyfiket öppnade han det. "Det var fullt av sedlar som tittade fram - berättar han -sedlar av valören 100, 200 och till och med 500 euro". Det är inte så svårt att föreställa sig förvåningen framför ett sådant fynd. När Thomas funderade på vad han skulle göra, var den första tanken att han skulle kontakta polisen. Pengarna kunde ju faktiskt komma från någon olaglig verksamhet och därför trodde han att det var bästa lösningen.

När köksskåpet väl hade förts till polisens central fortsatte agenterna att analysera dem noggrant och öppnade en annan lucka som var låst, och där hittade de ett till kuvert full av sedlar. Totalt? cirka 150.000 euro!

Advertisement

Vid den tidpunkten började polisens undersökning av den verkliga härkomsten av dessa pengar. Efter en del efterforskningar upptäcktes att köksskåpet hade tillhört en 91-årig kvinna, änka och för nuvarande boende på ett äldrehem, inte ens hennes barnbarn - försäljaren av skåpet - var medveten om hans mormors enorma förmögenhet.

Det är därför möjligt att den gamla kvinnan eller hennes man hade gömt dem, vem vet när och sedan glömt bort det. De var i vilket fall som helst duktiga på att gömma dem, eftersom inte ens deras familj hade lyckats hitta dem. De 150.000 euro returnerades till försäljaren, och Thomas Hellers ärliga gest blev uppmärksammad. Mannen fick faktiskt en belöning på omkring 3% av den totala summan, enligt den lokala lagen.

Kort sagt: ärliga gärningar och medborgerligt förnuft betalar sig, det bevisar den här berättelsen!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack