Han vinner en rymdresa, men kan inte resa för han väger för mycket

av Titti Carlberg

13 Februari 2022

Han vinner en rymdresa, men kan inte resa för han väger för mycket
Advertisement

Vem har aldrig drömt om att göra en rymdresa i alla fall en gång under sitt liv? Naturligtvis: kanske inte alla skulle ha modet, men idén om att observera vår planet från ovan är verkligen inget annat än suggestivt. En tur som dock inte är tillgänglig för alla: om vi tänker på hur många människor som befolkar jorden kommer vi att inse att bara en mycket liten del av dem stolt kan säga att de har varit där uppe.

Den 43-årige Kyle Hippchen, pilot och flygentusiast som har drömt i hela sitt liv om att få uppleva rymden. Med rymduppdragen från SpaceX, Elon Musks flygföretag som faktiskt var det som startade rymdturism, verkade drömmen bli verklighet för honom. Men tyvärr, så blev det inte: mannen tvingades avböja och hela händelsen förvandlades till en besvikelse.

via Washington Examiner

Advertisement

"I’m insanely disappointed. But it is what it is," Kyle Hippchen said, after coming forward as the real winner of a spot on September's all-civilian mission.

Pubblicato da Washington Examiner su Venerdì 28 gennaio 2022

Kyle valdes ut bland 72.000 personer för att delta i den första SpaceX resan. Mannen trodde verkligen att han hade en chans, och efter att ha köpt lotter för 600 dollar, gav hans ansträngningar resultat.

Advertisement
Official SpaceX Photos/Flickr - Not the actual photo

Official SpaceX Photos/Flickr - Not the actual photo

Allt verkade gå i rätt riktning, om det inte vore för en detalj som tyvärr inte tillät mannen att följa med på resan. Tänk på hur det kan kännas om du var i hans ställe, och vann en sådan eftertraktad vinst och sedan, kort därefter upptäcker att du inte är godkänd för att få följa med på resan för att din kroppsvikt är för hög.

Det låter otroligt, men det var precis vad som hände med Hippchen, som väger cirka 149 kg och har därmed vida överskridit gränsen på 113 kg, maxvikten som får vara en del av rymdbesättningen. Det är nästan onödigt att uppehålla sig vid den besvikelse som mannen kände, som på ett ögonblick såg alla drömmar som han hade placerat i det sensationella äventyret gå i kras.

Kyle Hippchen won a sweepstakes for a ride in space. Then he gave his seat to his college roommate.

Pubblicato da AP su Mercoledì 26 gennaio 2022

"Jag blev verkligen djupt besviken - sade Kyle - men det är som det är. jag har försökt förstå om jag kan lyckas att gå ner 36 kg på sex månader, det är nog möjligt men inte särskilt hälsosamt".

I vad som många har beskrivit som en otrolig handling av generositet, har Hippchen bestämt sig för att ge sin plats till en vän, Chris Sembrowski. De två har känt varandra väldigt länge, de var rumskamrater på college och har alltid delat en passion för rymd och flygteknik.

Libreshot - Not the actual photo

Libreshot - Not the actual photo

"Jag kommer alltid att vara tacksam för den möjligheten han har gett mig", kommenterade vännen. Kort sagt: Kyle kunde inte resa, men han visade bevis på en stor och sällsynt godhet.

Hur skulle du ha känt i hans ställe?

Advertisement