Han vill bevisa att Jorden är platt men hans eget experiment bevisar att den är rund

av Titti Carlberg

05 Februari 2022

Han vill bevisa att Jorden är platt men hans eget experiment bevisar att den är rund
Advertisement

Vad gör du när du har en teori och vill bevisa för andra att du har rätt? Förmodligen forskar du efter bevis eller gör ett experiment. Är det ett antagande? Det beror på. Om du är övertygad om att du har rätt och du inte accepterar att experimentet har misslyckats så är förmodligen svaret ja. En Flat Earthers genomförde ett experiment för att bevisa sin teori om att jorden är platt och att upptäckten av att jorden är rund, som gjordes hundratals år f. Kr, är en lögn.

via reddit

Advertisement
reddit

reddit

En Flat Earther bestämde sig för att utföra ett experiment framför kameran för att bevisa att jorden är platt. Hela scenen är en del av en Netflix-dokumentär, som heter Behind The Curve. Dokumentären undersöker tänkandet hos de som är övertygade om att jorden är platt, och en scen visar en man som förbereder ett gör-det-själv-experiment. Vi får se en kamera som filmar en vägg med två hål, en person som - i motsatt riktning - riktar en ficklampa mot kameran.

Enligt mannen är jorden platt om hålen i väggen, ficklampan och kameran är på samma avstånd från marken och ljuset lyckas passera genom hålen. Men om ficklampan hålls på ett större avstånd från marken och ljuset ändå lyckas nå kameran, då är jorden rund.

Advertisement
reddit

reddit

Experimentet visade det andra alternativet, som bevisar att jorden är rund. Hur? När hans kompis håller ficklampan i samma nivå som hålet och kameran syns inte ljuset. Men när han höjer ficklampan passerar ljuset genom hålen och träffar kameran. Hur regerade mannen. Han blev osäker på vad han skulle säga och sa bara att det var ju "intressant", medan han funderade på hur han skulle försvara sin teori och sin trovärdighet.

Klippet, som delades på Reddit, blev snabbt populärt och det råder ingen brist på kommentarer. Det finns de som tycker att mannen utgjorde en pinsam figur, och säger att - trots att han själv har bevisat att jorden är rund - han aldrig kommer att överge sin teori om att den är platt, och de som istället uppskattar envisheten hos mannen som har engagerat sig hårt för att utföra ett experiment som skulle bevisa hypotesen om att jorden är platt.

Tror du att han kommer att fortsätta att stödja sin teori? Titta på dokumentären så får du svar på det.

Advertisement