En kamera fångar en 10-årig pojke som klockan 3 på natten går för att trösta sin lillebror

av Titti Carlberg

09 Januari 2022

En kamera fångar en 10-årig pojke som klockan 3 på natten går för att trösta sin lillebror
Advertisement

De äkta gesterna av vänlighet är de som utförs på ett ointressant sätt, utan att förvänta sig något i gengäld, utan att vänta på att någon ska erkänna godheten i vår gest och gratulera oss för det.

Gloria är mamma till sex barn och hon har lärt dem att äkta vänlighet är när man gör något bra då ingen står och tittar på och när man inte ber om något i gengäld. Vi kan därför föreställa oss hur stolt hon måste ha blivit när hon såg gesten som utfördes på ett osjälviskt sätt av sin 10-åriga son.

via Today

Advertisement
gloriaugly/TikTok

gloriaugly/TikTok

Kvinnan la upp en video på TikTok, som snabbt blev populär. Gloria har sex barn, och den kvällen låg lille Greyson, 18 månader, i sin spjälsäng. Barnet sov oroligt och började gråta mitt i natten: klockan var 3 på morgonen. 10-åriga Mason vaknade och gick för att titta till sin lillebror. Den söta scenen spelades in på babymonitoren, genom vilken mamman bevittnade sin sons gest av omsorg och vänlighet.

Videon visar när den 10-åriga pojken går in i sovrummet och plockar upp den gråtande pojken i famnen.

Gloria berättar: "Grayson vaknade mitt i natten, jag hörde att han var orolig, så jag tittade i kameran för att se om han somnade om igen och jag såg hans storebror gå in i rummet och visa exempel på kärlek och tålamod. Han var kvar där inne i 30 minuter för att trösta den lille. Till slut gick jag in i rummet och frågade honom varför han inte hade kommit och hämtat mig, han svarade då att han tyckte att jag behövde sova eftersom jag hade varit igång hela dagen.

Även om föräldraskap inte är hans ansvar, är det faktum att han tog hand om sin lillebror den natten efter min mycket långa och tunga dag, något jag uppskattar mycket."

Advertisement
gloriaugly/TikTok

gloriaugly/TikTok

Gloria är stolt över sin son: hon är stolt för att han valde att inte väcka sin mamma och att ta hand om sin lillebror på egen hand, utan att förvänta sig någon belöning i gengäld. Den här gesten fyllde henne med glädje: Mason visade sig vara  tålmodig, snäll och hjälpsam även när han inte specifikt ombads vara det.

Och om det är tröttsamt att vara förälder, är det stunder som dessa som visar oss att - lyckligtvis - de uppoffringar som görs ger sina frukter.

Advertisement