Den här killen förvandlar gamla däck till mycket bekväma sängar till herrelösa djur - Curioctopus.se
x
Den här killen förvandlar gamla däck…
18 oroande och surrealistiska scener som visar oss platser suspenderade mellan verklighet och fantasi 18 bilder som bättre än tusen ord sammanfattar alla de under som Moder Natur skänker oss

Den här killen förvandlar gamla däck till mycket bekväma sängar till herrelösa djur

08 December 2021 • Av Titti Carlberg
2.155
Advertisement

Briljanta uppfinningar, om än enkla, är de som lyckas lösa viktiga och vanliga problem. Herrelösa djur i Campina Grande, Brasilien, representerar ett icke likgiltigt problem. Det finns många hemlösa djur: enligt uppskattningar är det 500% fler än hemlösa människor. Att promenera på gatan och se djur som är i svårigheter, i en stad, är vanligt och - för djurvänner - också smärtsamt. Framförallt är det hundar, som planlöst strövar omkring på gatan utan ett skydd att skydda sig under.


En lokal artist, som hade ledsnat och var trött på situationen, bestämde sig för att inte ignorera problemet och att göra något konkret. Alla djur har rätt till ett hem eller åtminstone ett skydd som de kan sova under. Amarildo Silva Filho, en ung kille som arbetar som butiksbiträde, har blivit ett föredöme i sin stad och utanför den. 

Den unga killen ville ge skydd åt herrelösa djur och samtidigt hjälpa till att bekämpa avfall och miljöföroreningar. Gamla använda och övergivna däck har därmed blivit utgångspunkten för ett ädelt och hållbart projekt. De har förvandlats till bekväma sängar för de herrelösa djuren. Silva fick idén av en slump när han var ute och gick, ofta såg han att hundar sökte skydd i övergivna däck: så han tänkte att han skulle samla in alla däck som han såg lite här och var, på parkeringsplatser och soptippar, och ge dem ett nytt liv. När de väl var rengjorda, målade och dekorerade, fylldes de med kuddar för att de skulle bli mer bekväma för djuren. Du kan ta en titt på slutresultatet: sängarna är fina och ser verkligen bekväma ut.

Killen som är konstnär till yrket fick en idé som verkligen fungerade och som fick godkännande av tusentals människor. Silva lyckades återvinna de gamla däcken, som han hittade utspridda lite här och var, för att ge skydd åt de mindre lyckligt lottade djuren.

Vad tycker du om hans idé?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack