En man förlorar sitt jobb och börjar tjäna pengar på att montera IKEA möbler som andra har köpt - Curioctopus.se
x
En man förlorar sitt jobb och börjar…
En frisör utvecklar en teknik för tryckning på håret: den kombinerar konst och teknik i eleganta frisyrer Hundratals havsdjur förenas i långa kedjor och blockerar reaktorerna i ett kärnkraftverk

En man förlorar sitt jobb och börjar tjäna pengar på att montera IKEA möbler som andra har köpt

24 April 2021 • Av Titti Carlberg
1.005
Advertisement

Vi känner alla till Ikeas styrkor: de erbjuder möbler och föremål till fördelaktiga priser och passar för alla typer av fastigheter och alla situationer. Den enda svaga punkten, som många klagar över, är svårigheten att montera möblerna: det finns ingen som tar hand om det eftersom den delen av processen är upp till kunderna, som kämpar för att slutföra operationen utan att göra misstag. Det är inte alla som är bra på gör-det-själv, så Waz Mahmood, efter att ha förlorat sitt jobb, bestämde sig för att ägna sig åt sin hobby.


image: Mirror

Waz är 31 år, och innan han förlorade sitt jobb i september 2020 var han chef på en byggarbetsplats. Han trodde inte att han skulle kunna förvandla sin passion till en verkligt lönsam verksamhet, men han hade alla färdigheter som behövdes för att lyckas. Således började han montera möbler som köpts av folk som inte känner till hur man monterar dem. Han drevs av sin fru, Nuhi, som några år tidigare hade jobbat med att montera föremål på Ikea.

Några år tidigare hade Waz registrerat sig i en app Airtasker, som gör det möjligt för användare att lägga upp de aktiviteter de vill göra och den service de kan erbjuda andra människor, för att tjäna lite extra. Han slutade sitt jobb klockan 16.30 och från 18 till 21, några dagar i veckan, ägnade han sig åt sitt extrajobb. På kort tid kom de första beställningarna och dessa multiplicerades: han samlade över 500 stycken och var till och med tvungen att ställa in möten med sin fru för att slutföra arbeten hemma hos kunderna. hans fru erbjöd honom dock alltid sitt fulla stöd och kom många gånger och hjälpte honom för att slutföra ett jobb.

Advertisement

Mahmood hyttade nyligen ett nytt jobb på ett annat byggföretag, men kommer att fortsätta att montera Ikea möbler som en hobby. Tillfredsställelsen att börja från ett stycke och sedan beundra den färdiga produkten som han har lyckats montera med sina bara händer är enorm för honom. Waz är ett exempel på hur passioner även i svåra stunder kan ge enorm tillfredsställelse. Det är bara att använda sin intuition och färdigheter för att kunna förbättra en situation.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack