En vandrare som är försvunnen uppe i bergen i 24 timmar ignorerar samtal från räddningspersonal "jag kände inte igen numret"

av Titti Carlberg

28 Oktober 2021

En vandrare som är försvunnen uppe i bergen i 24 timmar ignorerar samtal från räddningspersonal "jag kände inte igen numret"
Advertisement

Ibland räcker det med lite sunt förnuft för att ta sig ur dåliga situationer. Om han tänker på det i efterhand, kommer den vandraren som vi ska berätta om säkert att hålla med om detta påstående. Ett stort "överskott av iver" ledde faktiskt till att han blev rapporterad som försvunnen i 24 timmar uppe i bergen i Colorado, USA, när han kunde ha minskat tiden för sin vistelse.

Vad var det som hade hänt? Trots att räddningsteamet ringde honom föredrog han att ignorera samtalen av en anledning som alla i normala situationer håller med om: han kände inte igen numret. Naturligtvis har vi alla för vana att inte svara på sådana telefonsamtal, men i den situationen som han befann sig, hade det nog varit bättre, för honom, om han hade gjort sig tillgänglig...

via The Telegraph

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Det låter otroligt och absurt, men ändå var det det som räddningspersonalen som var engagerade i sökandet efter vandraren, rapporterade. Det var vid 20-tiden på kvällen den 18 oktober 2021, som den unge mannen anmäldes försvunnen och hans försvinnande rapporterades till behöriga myndigheter.

Så, Lake County Search and Rescue personal försökte kontakta honom via telefon. Telefonsamtal och meddelanden på telefonsvararen hjälpte inte: han svarade inte och det verkade omöjligt att spåra honom, han var försvunnen. Med tanke på situationen delade räddningspersonalen upp sig i grupper och gick iväg för att leta efter honom i området Mount Elbert, de återkom till utgångspunkten tidigt nästa morgon utan att ha hittat honom. Och de fick fortfarande inget svar på telefonsamtalen.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Försöket från ett annat räddningsteam hjälpte inte, som tog över efter det första och styrde mot de områden där mannen med största sannolikhet hade gått vilse. Några timmar senare visade det sig att vandraren var tillbaka i sitt läger. Det stämmer: mitt i den allmäna misstroen hos de personer som var oroliga för honom och som hade letat efter honom, erkände den unga mannen att han hade varit vilse i 24 timmar, men att han sedan hade hittat rätt väg tillbaka till sitt läger.Han hade inte någon aning om att de letade efter honom och med tanke på att han inte kände igen telefonnumren på de som kontaktade honom föredrog han att strunta i att svara.

Förvånad? Det är du inte ensam om att vara, så mycket att händelsen publicerades på sociala medier efter att ha berättats av lokala myndigheter och pressen. "Om du är försenad till att komma tillbaka till ditt läger och din telefon ringer upprepande gånger med ett okänt nummer - skrev operatörerna hos Lake County Search and Rescue i ett inlägg på Facebook - svara i telefonen, eftersom det kan vara ett sök- och räddningsteam som vill veta om du är i säkerhet".

Kort sagt: det är okej att inte lita för mycket på främlingar, men det finns en gräns och den här berättelsen bevisar det!

 

 

Advertisement