Denna undervattens "hiss" tar dig till avgrundens djup utan att behöva vara en dykare - Curioctopus.se
x
Denna undervattens "hiss" tar dig till…
Blir stoppad för fortkörning på motorvägen: Influenser erkänner att hon lever för att behaga sin man:

Denna undervattens "hiss" tar dig till avgrundens djup utan att behöva vara en dykare

18 Augusti 2021 • Av Titti Carlberg
301
Advertisement

Har du någonsin drömt om att ta en rundtur i havet och dess djup för att utforska havsbottens underverk och det liv som lever där? Kanske ja, och kanske den tanken skrämmer dig lite, särskilt för att det innebär kunskap om dyktekniker och allt som ingår i dem.

Det är verkligen inte en enkel sak: tvärtom är det nödvändigt att agera med alla försiktighetsåtgärder för att undvika obehagliga konsekvenser. Om du verkligen inte vill göra en sådan upplevelse, men ändå vill fördjupa dig till varje pris, finns det en uppfinning som tycks komma från de första ångmaskinernas era och från en lite steampunk-atmosfär, som faktiskt skulle kunna vara något för dig! Redo att upptäcka denna annorlunda "undervattenshiss"?

via: Nordkurier

Dykkammare, de vattentäta behållare som stöds av en kabel som rymmer dykare, är verkligen inte nya. Denna "hiss" lägger dock till något, eftersom den tillåter alla som vill ha en upplevelse i djupet, åka ner dit och uppleva undervattenslivet utan att ens bli lite blöta och utan att behöva känna till tekniker och regler för dykning.

Erfarenheterna inuti dessa dykande "kammare" som kallas "ubåtsgondoler" eller Tauchgondel på tyska har under de senaste åren blivit verkliga turistattraktioner i Östersjöområdet. På olika kustnära platser i nordöstra Tyskland är det faktiskt möjligt att gå in i dem och fördjupa sig i upptäckten av den kalla havsbotten i dessa marina områden.

Advertisement

När vi tittar på Tauchgondel, kommer vi faktiskt att tänka på vanliga hissar som istället för att gå upp genom de olika våningarna i en byggnad, tar oss allt längre ner i djupet. Dess utseende är unikt, eftersom den med den vagt "viktorianska" estetiken påminner oss om enheter som kommer ur en Steampunkmiljö, halvvägs mellan det förflutna och framtiden.

Upplevelsen är unik, som vi kan se på i videor och på bilder som har gått runt på webben, vilket gör att vi kan ta oss en "virtuell rundtur" precis inuti en av dessa undervattensgondoler. Ljuden, ljusen, reflektionerna, färgerna och naturligtvis havets djurliv omsluter alla med sin fascinerande uppvisning, alla de äventyrare som bestämmer sig för att pröva sig på de baltiska djupen.

Vad tror du? Har du modet att "dyka" ner i havets djup med denna speciella kapsula?

:

Tags: ResorMärkligtHavet
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack