Amazon säljer ett armband som ger dig en stöt varje gång du gör av med pengar eller äter skräpmat - Curioctopus.se
x
Amazon säljer ett armband som ger dig…
Hennes dotter förolämpar en hemlös: som straff tvingar hon henne att sova en natt i tält En student använder ett inkluderande språk på provet, läraren gillar inte det och betygsätter en

Amazon säljer ett armband som ger dig en stöt varje gång du gör av med pengar eller äter skräpmat

22 Juli 2021 • Av Titti Carlberg
105
Advertisement

Vi har alla känt den oemotståndliga lusten att spendera pengar för att köpa något som inte är strikt och omedelbart nödvändigt, eller att ge oss själva ett ögonblick av "paus" från de vanliga matvanorna och njuta av mat som är lika god som den är ohälsosam. Om begäret trots allt förblir kontrollerad inom gränserna, finns det verkligen inget fel eller skamligt med det.

Men för alla de fall där shopping, för höga kostnader och ett överskott av skräpmat är ett problem, kan uppfinningen vi ska berätta om vara till hjälp. Förutsatt att du är redo att bli "utskälld", på ett inte alltför snällt sätt.

via: Amazon
image: Amazon

För alla de som misslyckas med att sluta med sina dyrbara vanor eller de mindre hälsosamma matvanorna, finns det nu ett litet men kraftfullt föremål på marknaden. Vad är det för något? Ett enkelt - vid en första titt - armband, kallad Pavlok 2, som är en slags fiende till skräpmat och dyr shopping.

Hur fungerar den? Enkelt och samtidigt funktionell: integrerad med sensorer i våra elektriska enheter, webbläsare, appar och GPS, kan det här armbandet hålla målen för dem som bär den under kontroll. Vad menas med det? Det, om personen som bär den är målmedveten, är Pavlok 2 lugn och tyst, men om den förstår att du av gammal vana är på väg att bryta något av dina mål, ger enheten dig en påminnelse med något som påminner om en liten elektrisk stöt.

image: Amazon

"Pavlock gör allt för att få dig att överge dåliga vanor - kan man läsa i beskrivningen av armbandet, som finns hos Amazon - för att bygga nya och bättre vanor. Tack vare anslutning och sensorer, läser den av dina handlingar och vibrerar, spelar en melodi eller ger dig en stöt".

Advertisement
image: Amazon

Stöt efter stöt, så kanske vi börjar förstå att vissa vanor inte är så bra för oss. Framför detta föremål saknas det inte kommentarer från webbanvändarna vilka har delade meningar om det, vissa säger att det är en överdriven och ett negativt förmål, andra att det är en lysande idé. I själva verket kan det nog verka lite drastiskt, och vi ska nog inte ta detta armband så allvarligt...

Vad tycker ni? En lysande uppfinning eller överdriven och lite galen? Skulle du köpa den här enheten som håller koll på dina dåliga vanor för att få dig på rätt köl?

Tags: WtfMärkligtOtroligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack