"Jag har precis varit tvungen att döda 4 kattungar, sterilisera era husdjur": en veterinär skäller ut folk

av Titti Carlberg

07 Maj 2021

"Jag har precis varit tvungen att döda 4 kattungar, sterilisera era husdjur": en veterinär skäller ut folk
Advertisement

Sterilisering av husdjur har alltid varit ett ganska kontroversiellt ämne, där veterinärer och djurägare ofta inte är överens.

Många är i själva verket ovilliga att omedelbart sterilisera sina fyrbenta vänner för att de fruktar skadliga konsekvenser för deras hälsa. Veterinärer rekommenderar å sin sida att utföra operationen så tidigt som möjligt, också för att undvika för många herrelösa djur. Det är just utbrottet från en av dessa specialister, Dr. Toudou, som vi rapporterar om nedan. Veterinären ingrep på Twitter för att påminna alla ägare av hundar och katter om vikten av sterilisering och berättade om en direkt upplevelse som verkligen inte var trevlig.

via Dr Toudou/Twitter

Paul Schadler/Flickr - Not the actual photo

Paul Schadler/Flickr - Not the actual photo

"Jag har precis varit tvungen att döda 4 kattungar som var 4-5 dagar gamla. Sterilisera era husdjur". Det här är de upprörda orden som doktor Toudous tweet börjar med, och vi möter hans upprördhet med vår upprördhet. Det behöver inte sägas att hans inlägg väckte ett verkligt fall på sociala medier med tusentals reaktioner - både positiva som negativa - och många retweets från användare.

"Jag var tvungen att göra det på begäran av en förening, som var alldeles för belastad för att kunna ta hand om dem" förklarar veterinären i inlägget och fortsätter sedan på ett ganska uttryckligt sätt. "Jag föreslår de 2-3 idioterna som kallar mig för mördare att ge mig sina kontakter, så att jag kan lämna dem till föreningarna. De är verkligen tacksamma om de får hjälp".

Faktum är att myndigheterna och experterna ofta har påmint om att sterilisering är ett icke-blodigt och icke-våldsamt sätt att förhindra hund- och kattpopolationen växer för mycket, och därför att de i vissa fall kommer till hundgårdar och anläggningar utformade att ta hand om dem. När dessa verkligheter kollapsar riskerar många försvarslösa djur ett öde som verkligen inte är det bästa för dem.

 

Advertisement
Dr Toudou/Twitter

Dr Toudou/Twitter

Dessutom är sterilisering nu en rutinprocedur och för vilken medicinsk personal försöker att inte orsaka smärta hos djuren. Stärkt av denna övertygelse insisterade veterinären som offentligjorde sitt utbrott på behovet att inte döma hundar och katter till övergivande eller ett liv i svårigheter.

Hans meddelande, som nämnts, bokstavligt talat översvämmades av kommentarer och reaktioner på det sociala nätverket. Bland användarna finns det de som var överens om det som vetrinären sa och de som kritiserade honom till och med hårt och anklagade honom för att vara en mördare. Visst är detta ett taggigt ämne som involverar flera aspekter. Vad tycker ni? Är det som denna veterinär har uttryckt rätt?

Advertisement