En kvinna tappar sin vigselring på stranden och tar ett foto för att kunna se den med hjälp från webben: ser du den?

av Titti Carlberg

18 Juni 2024

raedcabello/Reddit

Advertisement

En kvinna bad webben om hjälp med att hitta sin vigselring, tappad i ett samband som gör allt avgjort mer komplicerat: en strand täckt av stenar, snäckor och små blad. Kommer hon att lyckas med bedriften?

Ring tappad på stranden: "Hitta min vigselring"

Pexels

När vi tappar ett föremål, även ett väldigt litet, på till exempel en strand blir vi verkligen oroliga: risken är att det försvinner bland mängden sand, stenfragment och snäckskal, det blir omöjligt att se föremålet. Detta är vad som hände en kvinna, som efter att ha tappat sin vigselring, bestämde sig för att ta ett foto av området där den hade fallit och dela bilden på Reddit för att be webbanvändarna om hjälp.

"Hitta min vigselring" är rubriken p å hennes inlägg, som visar en bild av av platsen där ringen ligger.

Att lyckas lokalisera den var ingen lätt bedrift, det finns det ingen tvekan om, långt ifrån: man måste ha syn som en falk för att se smycket i röran! Det finns dock inget annat val: man kan inte låta bli att leta efter något så viktigt som sin vigselring! Så, webbanvändarna ansträngde sig hårt för att hjälpa kvinnan i hennes strävan och sökte det förlorade smycket i varje hörn av bilden.

Advertisement

Den visuella utmaningen med vigselringen: var är den?

Ett utmanande "uppdrag" som dock slutade med ett lyckligt slut. "Lyckligtvis är den återfunnen" skrev kvinnan, men åtagandet krävde engagemang från flera personer och blev en riktig utmaning som testade synen hos många. 

"Det är inte så svårt om du har varit på platsen mer än en dag" är det någon som skriver skämtsamt, "Det är värre när du vet var du tappade den men ändå inte kan se den" är det en annan som tillägger. En person erkänner att hon tappade hoppet "Jag såg tre saker som såg ut som ringar, sedan tipsades jag om att jag hade misstagit mig. Jag är så dålig på sådana här utmaningar".

Men vilket är det bästa rådet? Att zooma bilden för att se den tappade ringen, som verkar perfekt gömd, kan hjälpa. "Min fru tappade sin på en grusväg några månader efter vårt bröllop. Hon har inte haft någon sedan dess" berättar någon. Uppenbarligen tog inte hans fru något foto, vilket den här kvinnan gjorde. 

Genom att fotografera området kan man förstora bilden och få en närmare överblick, utforska den och anstränga ögonen mindre.

Det är ändå inte lätt att se ringen: ser du den? Fokusera på mitten av fotot och flytta blicken långsamt tills du ser den. Nedan visar vi den exakta punkten, men utmana dig själv först: försök hitta den innan du ger upp och kollar resultatet på var den ligger.

Vigselringen gömmer sig här, ovanpå ett blad

raedcabello/Reddit

Där är den, den förlorade vigselringen. Den ligger nästan i mitten av fotografiet, vilande på ett beige blad, som nästan allt på fotot. 

"Jag hittade ringen, och lite längre upp till höger ser det ut som att det ligger ett mynt på ett blad" påpekar någon. Sökandet efter ringen kan leda till upptäckten av andra mystiska fynd gömda i bilden.

Lyckades du se ringen på stranden som är täckt av småsten, snäckskal och blad?

Advertisement