Den efterlängtade uppskjutningen av den nya NASA-farkosten blockerades i sista minuten: något gick fel

av Titti Carlberg

08 Maj 2024

Advertisement

En viktig och efterlängtad NASA-uppskjutning avbröts plötsligt i sista minuten på grund av ett misstänkt ljud. Detta är vad som hände och varför uppdraget är så viktigt.

Advertisement

Uppskjutningen av rymdskeppet Starliner avbruten av ett "brum"

Uppskjutningen av Boeing Starline-kapseln på en Atlas-V raket var planerad till den 6 maj 2024 från startrampen vid Space Launch Complex i Cape Canaveral, Florida, men något gick fel. Astronauterna Butch Wilmore och Suni Williams från NASA, var redo att flyga till den internationella rymdstationen: ett väldigt efterlängtat ögonblick, med tanke på att detta skulle vara det första uppdraget med besättning ombord på den nya rymdfarkosten.

Två timmar före lyftet stoppades dock nedräkningen. "Brumet" som hördes från Atlas V-raketen, ansvarig för att bära rymdfarkosten ut i rymden och byggd av United Launch Alliance i Alabama, gjorde tjänstemännen oroliga, som snabbt stoppade den förestående avgången.

Problemet var en ventil på raketen och det är ännu inte känt när en ny avgång är beräknad, även om den troligen kommer att ske runt den 10-11 maj.

Advertisement

Problem med en ventil på Atlas V-raketen

Atlas V-raketen avfyras från Cape Canaveral Air Force Station i Florida

NASA/Tom Farrar, Kevin O'Connell/Wikimedia commons - Public domain

Ken Bowersox, NASA:s associerade administratör för rymdoperationer säger: "Bra saker är värda att vänta på, och snart får vi chansen att se raketen och rymdfarkosten att lyfta. Vi måste samla in mer data och vi har ingen definitiv plan ännu".

Ventilen som förhindrade den efterlängtade uppskjutningen är placerad på andra steget på raketen, därför på den övre delen. I vissa fall, som VD:n för United Launch Alliance förklarade, kan ventilerna plötsligt öppnas och stängas snabbt, vilket orsakar ett surrande ljud. Ett lätt ljud är inte oroande, men om det är överdrivet kan det skada ventilen allvarligt. Av den anledningen är nu målet att förstå om det var första eller andra gången det hände: ingenjörerna ska ägna en hel dag åt att faställa detta med lämpliga kontroller. Ventilen kan behövas bytas ut, vilket kräver att raketen flyttas från startplattan.

Varför uppskjutningen av detta rymdskepp var så efterlängtat

Besättningsfartyget Boeing CST-100 Starliner närmar sig International Space Station

Bob Hines/NASA/ Wikimedia commons - Public domain

Uppskjutningen skulle ha markerat jungfruresan med besättning ombord på Starliner, som är designad av Boeing. Om väderförhållandena tillåter - och de verkar gynnsamma - behöver de bara vänta en dag eller två på att uppdraget Crew Flight Test ska påbörjas. Om allt går enligt planerna kommer NASA att involvera rymdfarkosten i den federala myndighetens Commercial Crew Program. NASA:s administratör Bill Nelson förklarar:

"De kontrollerar många system: livsuppehållande och manuell kontroll. Det är därför vi satte två testpiloter ombord och naturligtvis är Butch och Sunis meritförteckningar omfattande".

Uppskjutningen av Starliner med Atlas V-raketen kommer att markera den sjätte jungfruresan för en amerikansk rymdfarkost, efter Mercury, Gemini, Apollo, Space Shuttle och SpaceX-Dragon. Och snart även Starliner, den första med en kvinnlig astronaut ombord.

Efter uppskjutningen kommer rymdfarkosten att lossas från raketen efter att ha nått omloppsbana och efter mer än 24 timmar kommer den att nå ISS, där besättningen kommer att tillbringa en vecka med de andra sju astronauterna ombord. Vid återkomsten kommer kapseln att skjutas upp och sedan göra en fallskärmslandning i sydvästra USA.

Advertisement