Optisk utmaning: om du hittar tärningen med 2 prickar, även om den inte är dold har du en rekordbra syn

av Titti Carlberg

19 Mars 2024

Optisk utmaning: om du hittar tärningen med 2 prickar, även om den inte är dold har du en rekordbra syn
Advertisement

Om man vill testa sin syn är optiska utmaningar ett otroligt enkelt och intuitivt verktyg: allt man behöver göra är att studera för att hitta - på skoningslöst kort tid - ett exakt element. Sagt så här kan det verka extremt enkelt, men oftast är det inte det: dessa tester är skapade speciellt för att sätta folk i svårigheter och bara en noggrann uppmärksam blick lyckas med uppgiften utan problem. Men även om man tycker att man är "otränad", kan den här utmaningen hjälpa en att komma tillbaka in i spelet och utföra lite "visuell träning": vad sägs om att testa den och upptäcka ditt personliga rekord.

Visuella utmaningar, hur mycket uppmärksamhet lägger du på detaljer?

Visuella utmaningar, hur mycket uppmärksamhet lägger du på detaljer?

Freepik

Optiska test, trots namnet, testar inte bara färdigheter som rör synen: för att kunna spåra upp inkräktaren krävs även andra färdigheter, såsom observationsförmåga och mental snabbhet. Varje dag fördjupas vi i alltmer ljudligare och detaljerade sammanhang, för att inte tala om tiden som tycks glida oss ur händerna: hur kan vi i en vardag som är så frenetisk och full av stimuli, som nuförtiden, ha tid att fokusera på enskilda detaljer?

Många saker undslipper vår visuella uppmärksamhet och dessa tester har kraften att återföra vår koncentration till de små sakerna, vilket får vår blick att vila på en enda bild och granska alla detaljer. Förutom att söka efter ett visst element, som vi sa, är det även viktigt att hitta det snabbt: tiden som indikeras av testet är bara 3 sekunder, med tanke på att det du ska hitta inte är dolt, utan helt tydligt och redo att hittas.

Advertisement

Optisk utmaning med tärningar: var finns den som har 2 prickar?

Optisk utmaning med tärningar: var finns den som har 2 prickar?

Curioctopus

Nu är vi här: låt den visuella utmaningen börja! Det första som slår en när man ser bilden efter den stora mängden tärningar är förmodligen mängden prickar som berikar den. Men förutom att vara livlig och färgstark ger den också en annan egenskap: den att kunna förvirra. Ett monokromt scenario eller mattare färger skulle göra det lättare att urskilja tärningen i fråga, av denna anledning är sammanhanget lämpligt studerat och skapat för att göra testet lite mer komplicerat.

Testet går ut på att hitta en viss tärning: den med 2 prickar. Som du vet har varje tärning sex sidor och på varje sida finns det prickar som representerar det angivna antalet. Så, i denna regnbåge av tärningar, var finns den sida som har 2 prickar? Den tillgängliga tiden är, som sagt var, bara 3 sekunder, men det finns inget som hindrar dig att fortsätta söka tills du identifierar den: analysera varje sida tills du hittar rätt. Ingen tärning täcker den du letar efter: tärningen i fråga är helt synlig, så du behöver bara skärpa din blick utan att låta dig distraheras av färgerna.

Svaret på den optiska utmaningen: tärningen med 2 prickar är den rosa

Svaret på den optiska utmaningen: tärningen med 2 prickar är den rosa

Curioctopus

Om du inte lyckades hitta den enda tärningen med 2 prickar, är det dags att skymma alla andra för att lämna den mer markerad och avslöja den inför din blick: där är den, det är den rosa på högra sidan i bilden. Den är inte dold på något sätt, men det kanske inte var så lätt att se den på bara 3 sekunder, eller hur? I denna andra bild är det dock lättare att se den, också tack vare att dess färg sticker ut bland de andra.

Detta är varför en snabb och uppmärksam blick för detaljer är användbar för att kunna övervinna dessa små utmaningar: genom att fortsätta med tester som denna kommer det att bli allt lättare efter hand att urskilja de nödvändiga elementen, med konstant övning. Tyckte du att det var roligt att utmana dig själv?

Advertisement