En villa värd 10 miljoner dollar överges plötsligt: alla lyxvaror finns fortfarande kvar inne i den

av Titti Carlberg

27 Februari 2024

En villa värd 10 miljoner dollar överges plötsligt: alla lyxvaror finns fortfarande kvar inne i den
Advertisement

När man hör talas om övergivna hus brukar bilden av kusliga och läskiga platser dyka upp, perfekta för introt till en skräckfilm och inget annat. Förvisso tänker man inte på lyxbilar, designade skor eller en plats i ett perfekt bevarandetillstånd som villan som är värd över 10 miljoner dollar, vilken beskrivs av stadsutforskaren JeremyXplores. Och ja, den har en tragisk historia bakom sig.

Advertisement

Upptäckten av den övergivna 10-miljonersvillanNär man ser

Upptäckten av den övergivna 10-miljonersvillanNär man ser

JeremyXplores/Youtube

När man ser villan som JeremyXplores utforskade är det svårt att tro att den övergavs plötsligt. Denna egendom som sträcker sig över 2500 kvadratmeter har hela tiden förblivit intakt, den har en inomhuspool, ett utomhusgym, ett bibliotek och en hiss. Kort sagt, villan har alla bekvämligheter inklusive möjligheter till sport, läsning och röra på sig. En perfekt tillflyktsort om det inte vore för det plötsliga övergivandet av den.

Vi sa i inledningen att övergivna villor oftast är spökliga, dammiga och läskiga platser. Men till de kategorierna hör inte villan som utforkats av JeremyXplores, som tvärtom verkar relativt ren och intakt. Inne i villan hittade stadsutforskaren designade skor och väskor samt flera lyxbilar. En Land Rover, en Mercedes och en Volkswagen Beetle. Allt fruset i tiden, som om något hade kristalliserats i ett bestämt ögonblick. Men vad var det som hade hänt?

Advertisement

Historien om den övergivna villan som är värd över 10 miljoner dollar

Historien om den övergivna villan som är värd över 10 miljoner dollar

JeremyXplores/Youtube

Bakom den uppenbara förundran av den övergivna villan finns historien om en splittrad familj. Byggnaden går tillbaka till år 2006 och beställdes av en kirurg som bodde i området, vilket var en idealisk plats att bo på med sin fru och sina barn. En kort tid senare var kirurgen och hans tonåriga son inblandade i en flygolycka: hans dröm avbröts därmed.

Inför hustruns oförmåga att ta på sig det månatliga bolånet på 60 tusen dollar, och utan något ekonomiskt stöd, tvingades familjen att flytta från villan. Än idag, hävdar JeremyXplores, är det inte känt varför villan förblivit i stort sett intakt, med alla tillgångar kvar i den.

"Den mannen hade en vision" och andra kommentarer på webben

Stadsutforskarens video har fått miljontals visningar och väckt en diskussion i kommentarerna. Det står "den här videon är så otroligt sorglig: jag kan inte föreställa mig vad den här familjen har varit med om". En annan person känner igen den anda som krävs för att skapa denna underbara villa från ingenting "vi kan inte förneka att den mannen hade en vision". En annan kommentar fokuserar på hur osäkert livet är, och skriver "det är otroligt hur ens liv plötsligt kan förändras från ett ögonblick till ett annat". Slutligen är det en användare som kastar lite ljus över familjens öde och varför villan är i detta tillstånd:

Ett par månader efter olyckan sålde hustrun villan och köpte ett annat hus för sin familj. De saker som finns kvar i huset tillhör de nya ägarna och inte kirurgens familj. Den yngsta dottern tog efter sin far och är nu läkare. De som arbetade för hennes far bekräftar att han var en bra man.

Advertisement