Miljardären beställer byggandet av en villa på taket till en indisk skyskrapa, men han riskerar att bli bostadslös

av Titti Carlberg

22 Februari 2024

Miljardären beställer byggandet av en villa på taket till en indisk skyskrapa, men han riskerar att bli bostadslös
Advertisement

Om du fick välja var och hur du skulle bygga ditt drömhus, var skulle du göra det? Här är det lyxiga och extravaganta projektet som beställdes av en indisk miljardär, på toppen av en skyskrapa.

Advertisement

Den indiska miljardären Mallyas herrgård uppe i himlen

Den indiska miljardären Mallyas herrgård uppe i himlen

sriharikaranth/Instagram

Att ha tillräckligt med pengar för att kunna bygga sitt eget "typiska hem" var man vill är inte tillgängligt för alla, men inget förbjuder oss att drömma om det: var någonstans skulle du vilja bygga ditt hem? Skulle det vara vid havet eller i bergen? På landsbygden eller i staden? Och, återigen, vilken form, färg, storlek och komfort skulle det ha?

Den indiska miljardären Vijay Mallya, en förre detta affärsman, tvekade aldrig: han beställde en takvåning för 20 miljoner dollar på toppen av en skyskrapa, cirka 122 meter hög. Byggnaden ligger på taket på Prestige Kingfisher Tower i Bengaluru, tidigare Bangalore i Indien. Den underliggande strukturen rymmer 42 flervåningslägenheter och har tre torn, vart och ett med 34 våningar. På var och en av dem finns en lyxig lägenhet på över 770 kvadratmeter och privata hissar. Utsikten är fantastisk: de som bor där kan se till UB City och Cubbon Park, och dessutom njuta av poolen, gymmet och ett club house som ingår i projektet.

Just uppepå dessa torn byggdes Mallyas underbara villa, i sann Beverly Hills-stil och komplett med en gräsmatta som omger den.

Advertisement

Herrgården för 20 miljoner dollar på toppen av en skyskrapa har en helikopterplatta på taket

Herrgården för 20 miljoner dollar på toppen av en skyskrapa har en helikopterplatta på taket

sriharikaranth/Instagram

Villan på toppen av skyskrapan mäter cirka 3.700 kvadratmeter, fördelat på två våningar, och läget ger en underbar vy över staden. En stor terass är byggd runt huset från var man kan beundra utsikten, samt en utomhuspool att njuta i. För att slippa gå genom hela byggnaden designade Mallya även en helikopterplatta på taket för att så att säga landa från himlen.

Villan är separerad från lägenheterna som finns under den, vilket bevarar integriteten för miljardären, som också kan använda två privata hissar. Själva skyskrapan byggdes på en tomt på över 18.000 kvadratmeter där Mallyas förre detta hem stod, väldigt lik hans nuvarande villa.

Den förre detta affärsmannen kanske dock aldrig kommer att nå sitt nya hem eftersom han befinner sig i Storbritannien och myndigheterna i Indien försöker få honom utlämnad.

Åker Mallya tillbaka till Indien för att bo i sin nya villa?

Faktum är att det verkar som att Mallya flyttade till Storbritannien år 2016 på grund av ekonomiska problem, innan hans takvilla var färdigbyggd, och har inte återvänt till Indien efter det.Även om villan utan tvekan är lyxig och inspirerad från Vita Huset, är det inte alla som uppskattar miljardärens fantasifulla arkitektoniska val, särskilt på grund av det ganska isolerade läget långt från "vanliga människor", vilket accentuerar skillnaden mellan rika människor och de med begränsade resurser. Andra tycker dock att Mallyas One Step From Heaven-bostad speglar mångas drömmar.

Den indiske tycoonen har aldrig föraktat lyx, så pass att han alltid stolt har skrytit om sina samlingar av veteranbilar, villor, yachter, privatplan och andra värdefulla tillgångar. I designen av sitt drömhem inkluderade han även ett gym, en källare och en uppvärmd inomhuspool, utöver den oändliga utanför. Trots Mallyas frånvaro från Indien har Prestige Estates Projects president Irfan Razack sagt att villan byggdes exakt som efterfrågats, trots de umaningar som konstruktionen mötte. 
"Det är en komplex struktur och efterbehandlingsarbetet pågår än. Vi kommer att avsluta projektet enligt kontraktet och sedan lämna över det."

Kommer Mallya att kunna njuta av sin supervilla på taket eller är fastigheten avsedd att förbli tom?

Advertisement