Logisk test: om du gissar rätt antal trianglar har du ett exceptionellt sinne

av Titti Carlberg

28 Januari 2024

Logisk test: om du gissar rätt antal trianglar har du ett exceptionellt sinne
Advertisement

Brann du för geometriska former i skolan eller fick du en allergisk reaktion mot allt som hade med matematik att göra? I båda fallen kan det ha gått en tid sedan de hatiska skoluppgifterna som krävde att du räknade ut rätt resultat på ett problem, kanske med hjälp av en miniräknare och en gradskiva. Idag kan du dock fritt välja om du vill utföra matematiska utmaningar och du kanske till och med anser dem vara roliga jippon! Ja: quiz online kan faktiskt vara riktigt stimulerande och att ägna några minuter av sin tid är inte bara roligt utan också användbart. På vilket sätt? Det ska vi direkt förklara! 

Advertisement

Varför är logiska tester användbara?

Varför är logiska tester användbara?

Freepik

Logiska quiz uppskattas av miljontals webbanvändare eftersom de, förutom att vara stimulerande och roliga, har en användbar funktion: att hålla sinnet tränat, hjälpa dig att träna det med enkla och roliga, men samtidigt konstruktiva utmaningar. Hur länge sedan var det du hade något att göra med matematik och geometri att göra? Du kanske tyckte att det var meningslösa lektioner i skolan, men faktum är att detta ämne tjänar till att utveckla kritiskt och lateralt tänkande, något som är grundläggande i alla skeden av livet: det hjälper till att finna lösningar snabbt och förfina förmågan att resonera och hitta alternativa vägar till det som kan tyckas självklart.

Kort sagt, om vi nu har övertygat dig om att logiska tester har många fördelar, är det dags att gå vidare till dagens spel och ta reda på vad det handlar om. Är du redo?

Advertisement

Logisk test: hur många trianglar finns det?

Logisk test: hur många trianglar finns det?

Som du kan se finns det två symboler på bilden som kan verka esoteriska : det är sexuddiga stjärnor, även kända som Davidstjärnor, men det är inte den betydelsen du ska fokusera på. De två korsade stjärnorna bildar en serie trianglar, tydligt urskiljbara och det är just runt dessa figurer och tre sidor som det matematiska tester roterar, men hur?

Det du ska göra är att kunna gissa det exakta antalet trianglar som finns på bilden. Det låter enkelt, och du kanske inte tror på oss när vi säger att det hittills bara är ett fåtal användare som har lyckats gissa rätt. Om du tycker att det verkar för lätt, ska du veta att svårighetsgraden kommer att öka: den tillgängliga tiden du har till ditt förfogande är bara 8 sekunder! Är du fortfarande övertygad om att du klarar det med förbundna ögon?

Kom ihåg att det inte bara är logik som är viktig för dessa matematiska tester, utan också en hög nivå av observation och en god dos mental hastighet. Så, starta tidtagaruret och gör ditt bästa innan du kikar på svaret som finns nedan.

Svaret på det logiska testet: så här många trianglar finns det

Svaret på det logiska testet: så här många trianglar finns det

Pexels

Om du har kommit så här långt betyder det att du har utfört testen, vilket vi är glada över. Och nu är det dags för dig att ta reda på om du lyckades gissa rätt på antalet trianglar. Om du verkligen klarade det innan de 8 sekunderna hade gått, grattis. Ditt sinne är definitivt vältränat och din hjärna är turboladdad! Men om du däremot gav upp utan att ens försöka och kontrollerade det rätta svaret direkt, kommer vi ändå hjälpa dig: antalet är 18!

Är du besviken eller är du nöjd med ditt resultat? Om du inte lyckades gissa rätt, ska du inte vara orolig: som med mycket annat är hemligheten övning och genom att fortsätta att prova lösa denna typ av logiska tester kommer det bli allt lättare att lösa dem.

Vad tycker du om detta mattequiz, gillade du det?

Advertisement