Lek med mynt: kan du sortera dem genom att bara flytta dem två gånger? En riktig utmaning för hjärnan

av Titti Carlberg

07 Januari 2024

Lek med mynt: kan du sortera dem genom att bara flytta dem två gånger? En riktig utmaning för hjärnan
Advertisement

Att sortera saker och ting är en av de mest avkopplade aktiviteterna för sinnet, som dock kan vara ganska ansträngande samtidigt, framför allt när det handlar om spel och pussel som kräver användning av logiskt tänkande. Dessa typer av spel testar deltagarnas resonemangsförmåga och utmanar dem att hitta lösningar på relativt kort tid, baserat på svårighetsgraden. Om du brinner för pussel vet du redan vad vi menar: att testa quiz online är väldigt stimulerande och processen är inte bara rolig och spännande, utan hjälper dessutom till att träna sinnet genom att hålla det aktivt och hjälpa det att experimentera med nya vägar i jakt på resultatet.

Kort sagt, det är värt att prova och i dagens spel erbjuder vi dig ett "enkelt" pussel att lösa på bara två drag: är du redo?

Sortera mynt efter färg med bara två drag

Sortera mynt efter färg med bara två drag

Curioctopus

Låt oss gå till spelet och se vad det handlar om: på bilden, som du kan se, finns det fem mynt med olika utseende: tre i silver och två i guld. Utöver figurerna och formuleringarna kommer vi kalla dem för "guldmynt" och "silvermynt". Målet du ska uppnå är att kunna sortera dem efter likhet, eller lägga det ena guldmyntet bredvid det andra guldmyntet och silvermynten bredvid varandra. Slutresultatet ska alltså bli 3 silvermynt+2 guldmynt eller 2 guldmynt+3 silvermynt.

Allt klart? Faktum är att det kan verka väldigt enkelt, men du måste tänka på en grundläggande regel för att spela korrekt: du har bara två tillgängliga drag för att lyckas med bedriften. Det betyder att du inte kommer att kunna ändra om i raden fler än två gånger, för att ordna dem i en av de ordningar vi föreslog.

Advertisement

Koncentration och uppfinninsrikedom: nyckelelementet för att lösa myntspelet

Koncentration och uppfinninsrikedom: nyckelelementet för att lösa myntspelet

Freepik

Det finns det ingen tidsbegränsning i det här spelet för att lösa det: i många fall inbjuder logiska tester dig att lösa en uppgift inom en begränsad tid, men för detta spel gör vi ett undantag: det viktiga är att du koncentrerar dig och använder din fantasi för att lista ut hur och vilka mynt du ska flytta för att få den önskade ordningen. Om de för närvarande ligger som vartannat mynt ska slutresultatet bli att de två guldmynten ligger bredvid varandra, samma sak med silvermynten.

Innan du scrollar för att se lösningen, kan du prova några olika försök utan att ge upp: det är lätt att hitta lösningen, allt som krävs är bara koncentration och en dos uppfinningsrikedom för att lyckas. Först efter att du har gjort ditt bästa kan du scrolla ner för sidan för att se lösningen.

Lek med mynt: första draget

Lek med mynt: första draget

Curioctopus

Som vi nämnde har du bara två drag tillgängliga för att lösa spelet: det första är att samtidigt flytta andra och tredje myntet. Med andra ord låta dem byta plats med varandra! Föreställ dig att du placerar två fingrar från samma hand, ett på varje mynt, och gör en vridande rörelse. Så, nu är du halvägs: de två gulmyntena ligger sida vid sida.

Och nu?

Det andra draget i leken med mynt: den slutliga lösningen

Det andra draget i leken med mynt: den slutliga lösningen

Curioctopus

Det andra och sista steget går ut på att flytta de två första silvermynten samtidigt och placera dem efter guldmynten, bredvid det tredje silvermyntet. Nu har du skapat den korrekta ordningen med bara två drag!

Listade du ut lösningen själv, eller var du tvungen att tjuvkika på resultatet? Det är inte viktigt, det viktiga är att du hade roligt med att lösa det. Ett trevligt tidsfördriv för att hålla sinnet sysselsatt. 
Vad tycker du, gillade du den här utmaningen?

Advertisement