Logisk quiz: lista ut vilka de två numren är för att öppna kassaskåpet

av Titti Carlberg

04 September 2023

Logisk quiz: lista ut vilka de två numren är för att öppna kassaskåpet
Advertisement

Tankenötter är till för att testa sig själv. Faktum är att det finns många individer som försöker testa sig själva dag efter dag. Dessa spel används för att hålla sitt mentala sinne vältränat, och de får en framför allt att utveckla det som kallas lateralt tänkande, eller tänka utanför ramarna.

Första gången man försöker lösa en quiz stöter man oftast på några svårigheter, men med tiden förvärvar man förmågan att enkelt lösa dem.

Varje test uppfattas som ett hinder att övervinna. Människor försöker sig på dessa spel för att förstå hur pass smarta de är och entusiasterna förlorar ingen tid, de läser in uppgiften och försöker på kortast möjliga tid lista ut rätt svar.

Hemligheten är att inte ha bråttom, luta dig tillbaka och fundera på hur du ska komma fram till en slutsats.

Testa dig själv... Visa din intelligens.

Advertisement

Hitta de dolda siffrorna för att öppna kassaskåpet

Hitta de dolda siffrorna för att öppna kassaskåpet

På bilden finns det två koder som behövs för att öppna kassaskåpet. Båda sifferkombinationerna är uppbyggda av 6 siffror, men den första siffran i båda kombinationerna saknas. Så för att öppna detta kassaskåp måste du ersätta frågetecknen med de rätta siffrorna. Hemligheten är att studera bilden noga, det är enda sättet för att hitta lösningen. Det kanske verkar omöjligt, men använd bara logiskt tänkande så går det bra.

När du ställs inför en matematisk fråga måste du lösa den med algebra, medan du istället för en visuell test måste granska den och studera varje enskild detalj noga, i hopp om att hitta det dolda elementet. I detta spel är dock det enda sättet att uppnå resultatet att använda logik, att fundera på den djupa innebörden av frågan.

Om du inte lyckas lista ut svaret, avslöjar vi det för dig.

Advertisement

Svaret

Svaret

För att lista ut det rätta svaret är det nödvändigt att noggrant observera de två koderna, endast genom att analysera dem kan man se att siffran 7 upprepas i båda kombinationerna. Efter att ha sett att det stämmer går vi vidare till att analysera de andra siffrorna som är 2, 3, 5 och 6. de enda siffror som saknas är 1 och fyra.

Svaret på uppgiften är alltså 1 och 4, endast genom att infoga dessa siffror kan kassaskåpet öppnas.

Lyckades du lista ut vilka siffror som saknades?

Advertisement