Logiskt spel för oöverträffade hjärnor: hur många block finns det totalt?

av Titti Carlberg

03 September 2023

Logiskt spel för oöverträffade hjärnor: hur många block finns det totalt?
Advertisement

Välkommen till en ny utmaning där du måste sätta din logiska intelligens på prov: om du gillar att tävla, vare sig det är med andra eller med dig själv, är detta platsen för dig. Att ägna några ögonblick åt att testa sig själv med tankenötter dagligen är väldigt användbart för både vuxna och barn: även om det kan verka som enkla spel, hjälper de faktiskt till att utveckla eller hålla mentala färdigheter tränade, vilka kan vara en stor hjälp i vardagen.

På vilket sätt? Låt oss se.

Advertisement

Det logiska pusslet som utmanar din intelligens

Det logiska pusslet som utmanar din intelligens

Curioctopus

Nyttan med spel som kräver användning av logik är att lära sig att komma på snabba och framgångsrika lösningar på praktiska problem, men också att lära sig hur man förfinar kritiskt och lateralt tänkande. Det innebär att kunna tänka på ett icke-vanligt sätt, veta hur man bryter formen och tar alternativa mentala vägar. Kort sagt, fördelarna är många, men glöm inte att dessa tidsfördriv också är extremt roliga!

Efter detta nödvändiga förtydligande är det dags att ägna sig åt spelet på bilden, som du kan se finns det en serie block på den. Det du ska göra är att gissa det totala antalet kuber, men var försiktig: för att vinna utmaningen måste du ge rätt svar inom 10 sekunder, så det är viktigt att tänka snabbt i det här fallet.

Är du redo att spela? Perfekt: starta tidtagaruret och koncentrera dig innan du fortsätter nedåt för att kontrollera svaret.

Advertisement

Svaret: det totala antalet block är...?

Svaret: det totala antalet block är...?

Pixabay

Nu har vi kommit hit: det är dags att avslöja det rätta svaret på denna logiska quiz. Som du förmodligen har insett är inte alla block tydligt synliga: vissa visar bara en eller två sidor, men trots det så finns de där. Många deltagare gör misstaget att ge ett felaktigt svar, vilket ofta är 8, det vill säga siffran som motsvara alla synliga kuber, inklusive de som bara delvis kan ses.

I verklgheten, belägna under och bakom blocken som syns, finns det ytterligare tre, även om de är dolda, som är viktiga för att stödja strukturen. Även om man inte ser en sak betyder det inte att den inte finns, och det är det som är knepet: att kunna se bortom punkten där din blick stannar!

Svarade du rätt antal inom den stabiliserade tiden?

Advertisement