Matematisk quiz: fyll i de saknade symbolerna för att lösa ekvationen

av Titti Carlberg

02 September 2023

Matematisk quiz: fyll i de saknade symbolerna för att lösa ekvationen
Advertisement

Matematiska quiz lockar många människor eftersom de tvingar dem att komma ihåg grunderna i algebra och aritmetik från deras tid i skolan

När du lyckas lösa en uppgift ökar din självkänsla, du känner dig mer smart, men framför allt så håller du din hjärna vältränad. De första du försöker lösa kommer förmodligen inte att lyckas, men genom att försöka igen kan du bli en riktig spelmästare. Faktum är att det finns många som, så fort de får syn på ett test, inte slösar någon tid utan försöker lösa det på en gång.

Det första du ska göra är att titta på bilden och siffrorna som står skrivet på den. Du måste läsa uppgiften för att veta vad du ska göra. Efter det är den viktigaste aspekten att du koncentrerar dig. Begrunda varje liten detalj och försök förstå vad det är som behövs för att ge ett korrekt svar.

Hemligheten är att inte stressa, luta dig tillbaka och studera testet, för att därefter räkna ut hur det ska utföras för att nå ett resultat. Utmana dig själv...
Upptäck om du är ett mattesnille.

Advertisement

Fyll i de tecken som saknas

Fyll i de tecken som saknas

Vanligtvis när du ställs inför matematiska frågor ombeds du att lösa en operation. Detta gäller även i det här fallet, på bilden finns det siffror som, kopplade till varandra, ska ge talet 38.

I det här fallet räcker det inte med att tillämpa de grundläggande reglerna för algebra, utan det blir nödvändigt att noggrant studera bilden och resonera, fundera noga på vilka tecken som ska infogas i de tomma utrymmena.

Advertisement
Pexels

Pexels

Det är inte så enkelt som det verkar. Det finns de som vill visa att de kan räkna ut allt i huvudet, de behöver ingen hjälp, det räcker med tystnad så att de kan koncentrera sig för att räkna ut det rätta svaret. Sedan finns det de som är medvetna om att de inte klarar huvudräkning, utan beväpnar sig med papper och penna för att skriva ner allt på arket, och därefter börja fundera på vilka beräkningar som ska infogas. Ytterligare andra, för att vara säkra på att inte göra något misstag, använder en genväg och förlitar sig på tekniken, det vill säga miniräknaren.

Om du inte lyckades få rätt svar, oroa dig inte, du kan testa dig själv med andra quiz. Den här gången avslöjar vi svaret för dig.

Lösningen

Lösningen

Uppgiften har en 2:a, en 1:a och två 6:or. Efter att noggrant ha studerat siffrorna som utgör uppgiften, blir det nödvändigt att förstå vad det är för operationer som förenar dem och gör det möjligt att svaret ska bli 38. Till en början kan det tyckas komplicerat, men genom lätt resonemang förstår du vilka tecken du ska infoga. Det är underförstått att genom att addera får man aldrig detta svar, därför är det nödvändigt att använda olika operationer.

Lösningen är att först multiplicera de två första och sedan de två sista talen för att sedan addera de svaren. Så den korrekta uppställningen är:

2x1+6x6=38

Först och främst måste du lösa multiplikationerna, du får då:

2+36=38.

Lyckades du räkna ut det rätta svaret?

Advertisement