Logisk quiz: flytta en tändsticka för att ändra åsnans riktning

av Titti Carlberg

01 September 2023

Logisk quiz: flytta en tändsticka för att ändra åsnans riktning
Advertisement

De är väldigt många de människor som konstant försöker lösa olika pusselspel, bland de vanligaste spelen hör de logiska, eftersom man lär sig att tänka utanför ramarna med dem. Lösningen är aldrig omedelbar, man måste anstränga sinnet, förstå den djupa innebörden i testet för att komma fram till rätt svar.

De som gillar tankenötter, så fort de hittar en slösar de ingen tid utan försöker omedelbart att lösa dem för att testa deras intelligens. De ser dem som en utmaning mot sig själva, att kunna bevisa att de är smartare än andra. Genom att lösa dem på kortast möjliga tid får de dessutom medvetenheten om sina förmågor och självkänslan ökar.

Faktum är att om du klarar lösa detta test på kort tid, kan du betrakta dig själv som ett riktigt logiskt geni.

Advertisement

Ändra äsnans riktning

Ändra äsnans riktning

På bilden finns det 5 tändstickor som bildar något som liknar en åsna. Om du tittar noga på bilden förstår du att riktningen som djuret rör sig är från vänster till höger. Det du ombeds att göra är att flytta en tändsticka så att dess riktning blir åt ett annat håll.

Klarar du lösa det på bara 15 sekunder

 

Advertisement
Pexels

Pexels

Logiska quiz har vanligtvis en tidsgräns, de är meningen att individer ska bli snabbare i sitt sätt att tänka. Det är dock en press som inte gynnar möjligheten att hitta lösningen eftersom stress aldrig leder till något bra.
Hemligheten med att lösa dessa test är att du ska kunna ta dig all den tid du behöver, inte tänka på att du måste lösa uppgiften så snabbt som möjligt. Genom att fundera lugnt kommer du ändå lyckas lösa frågan inom den tid som krävs.

Om du inte fann någon lösning på spelet ska du inte oroa dig, u kommer att få fler möjligheter att testa din intelligens.
Du finner den rätta lösningen nedan.

Lösningen

Lösningen

Syftet är att ändra åsnans riktning, men bara genom att flytta en enda tändsticka. Djuret verkar gå från vänster till höger, men genom att flytta ett element kan du ändra dess väg. I själva verket, genom att flytta den vänstra tändstickan nedåt och placera den parallellt med vad som anses vara bålen så ser det ut som att åsnan verkar gå uppåt.

Gissade du rätt?

Advertisement