Visuell test: hur många pilar finns det på bilden? De flesta svara fel antal

av Titti Carlberg

01 September 2023

Visuell test: hur många pilar finns det på bilden? De flesta svara fel antal
Advertisement

Ett av de sinnen som ständigt är i arbete är synen, eftersom det är det mest omedelbara och som gör att vi kan orientera oss. Just av denna anledning beslutar man sig väldigt ofta för att testa den med visuella quiz. Sociala medier har tillåtit en enorm spridning av quiz, tester och spel, vilket fått många människor att bli mer och mer passionerade av dem.

Älskare av dessa spel slösar ingen tid när de får syn på ett utan kastar sig huvudstupa över det för att lösa uppgiften, de rör sig inte förrän de har listat ut svaret. Faktum är att de upplever det som en utmaning mot sig själva och tiden. Att lyckas lösa dessa spel på kortast möjliga tid gör att de känner sig smartare än alla andra.

I dessa fall är den enda hemligheten för att lyckas lösa dessa utmaningar att analysera bilden. Det finns bara ett knep: studera bilden och låt dig inte distraheras.

Ser du hur många pilar det finns på bilden? Endast personer med en skarp blick kan hitta dem alla. Utmana dig själv...

Advertisement

Gissa hur många pilar det finns

Gissa hur många pilar det finns

På bildens oranga bakgrund finns det en fyrkant som består av linjer och vinklar som sticker ut. Dessa linjer föreställer pilar och syftet med uppgiften är att du ska identifiera hur många pilar det finns. Tyligen är det väldigt enkelt, du ska bara räkna dem, men du måste vara väldigt försiktig, inte låta dig distraheras, ta en stund för dig själv, studera figuren och sedan, först efter att du är säker, ge svaret.

matematiska frågor är det nödvändigt att tillämpa de grundläggande reglerna för algebra, i logiska är det istället nödvändigt att reflektera och förstå meningen med uppgiften. Medan det i de visuella testerna är nödvändigt att noggrant observera varje detalj, att inte missa något förrän du ser elementet som ger dig lösningen.

Kontrollera om du lyckades hitta alla pilar. Du finner lösningen nedan.

Advertisement

Lösningen

Lösningen

Pexels

Syftet med dessa spel är att utveckla ett lateralt tänkande, det vill säga att tänka utanför ramarna. Om du inte reflekterade ordentligt så är förmodligen ditt första svar på den här uppgiften 4, eftersom de direkt synliga pilarna är just 4 stycken. Men om du studerar fotot noga ser du även 4 vita pilar, som bildas av kontrasten. Så det rätta svaret är 8

Kom du fram till det rätta antalet?

Advertisement